2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

ANO, Úsvit a Hlavu vzhůru mají všechny průšvihy před sebou

17.9.2013

 Andrej Babiš se s pohrdáním vyjadřuje o ODS. Podivuje se, že je jeho hnutí ANO přirovnáváno k VV Víta Bárty. Tomio Okamura zase naopak předsedovi VV (existuje ta strana ještě?) nabídl pozici lídra na kandidátce v Plzeňském kraji. Vždyť on by chudáček Vítek jinak skončil.


Hlavu vzhůru dal i bývalý poslanec za ODS Úlehla a má tuto partaj vést v jednom z moravských krajů. Ještě, že Václav Klaus projevil tolik politické prozíravosti, že účast na podzimních volbách odmítl. I tak se nezávislá, ani pravá, ani levá, zato zcela jistě demokratická, některá ostentativně protievropská seskupení, formují a zbrojí.

Co spojuje ona tři seskupení v nadpisu. Volbou svých lídrů nám chtějí něco podstatného říci. ANO sází na některé mediálně známé tváře (herce, novináře). Podobně postupovaly VV, které ptáčky lapaly na hvězdu publicistiky Novy Radka Johna. A zpívaly tuším cosi o dinosaurech. ANO sice o dinosaurech nezpívá, zato ví, jak dát lidem práci. Dokonce na billboardech píší, že to „umí“.

Úsvit Okamury volbou Bárty zase naznačuje, že to s tou přímou demokracií nemusí být zas až tak moc horké. Pánové Okamura a Bárta, a jistě i řada jejich dalších souputníků, vědí co je pro lidi dobré aniž by museli vyhlašovat permanentní referenda kvůli kde jaké pitomosti.

Úlehlova hlava vzhůru zase naznačuje, že je na tom paní Bobošíková personálně nedobře. Hodí se jí kdejaký odpadlík z ODS, ostatně odpadlíka z ODS, také bývalého poslance, má i Úsvit.

Tito recyklovaní politici – neváhám je označit za politické prostituty- a bývalí novináři píšící o politice( a právě proto jí tak „dobře rozumí“) jsou tou pravou zárukou, že právě tato nová hnutí mají zaděláno do budoucna na zcela stejné průšvihy, které jsme pozorovali uplynulá desetiletí u zavedených partají. Lidé, co zradili jednu stranu, zradí i druhou či třetí, pokud k tomu dostanou příležitost. Půjde –li Martin Komárek ve stopách Radka Johna, i tady máme na průšvihy zaděláno. Snad jen ho Babiš nepustí na ministerstvo vnitra!

A ačkoliv jsem to stále považoval za málo pravděpodobné, že by se lidé ve dvou volbách po sobě spálili o ta samá horká kamna, poslední průzkumy na ČT dávají naději na překročení 5% nejen Babišovu ANO, ale i Okamurovu Úsvitu. To zas bude po volbách naštvaných voličů, až jim jejích „nové tváře“ předvedou ten samý politický cirkus jako tváře staré.

Vždyť nemáme koho volit, to je častá výmluva tak zvaných „bezradných voličů“. Kdepak, to nejsou voliči bezradní, spíše nepoučitelní. Ale, komu není rady, tomu není pomoci. Bohužel. Moje skepse vůči těmto nadějným partajím je založena na tom, že už dávno nejsem žádný mladík a vím moc dobře, že do politiky chodí ti, kdo z ní něco chtějí mít. To jen zkraje devadesátých let sedělo v českém parlamentu více idealistů zapálených pro věc. Tak to ale funguje všude na světě, Česko není žádnou kladnou ani zápornou výjimkou. A pozdější „údiv“, co že to ti politici vyvádějí, není věrohodný. Takže dámy a pánové, kde jsou US /unie svobody/, VV a konglomerát „Nezávislých“? Tam, kde většina dnešních nových stran bude za pět či deset let.

Jan Bartoň

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz