2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Anti–al–farmakon

22.8.2016

 John Virapen je znám jako odpůrce farmaceutických koncernů a velkých korporací. Vystudoval psychologii a přes 35 let působil v nejvyšších manažérských funkcích farmaceutických firem. Za tu dobu zažil mnoho skandálních jednání, která z něj vychovala dnešního odpůrce zavedených léků, očkování a dokonce i způsobů politického rozhodování. Navzdory tomu, že přináší řadu důkazů proti zavedeným lékům, domnívám se, že nemá pravdu. Proč?

John Virapen není lékařem. Opakovaně ve své argumentaci dokazuje, že nemá medicínské myšlení a že nedokáže objektivně zvažovat míru rizika nemoci a míru rizika léčby. Složitost dnešních licenčních procedur je u léků tak obtížná, že bezpochyby svádí k uplácení úředníků, jehož se Virapen účastnil. Obviňuje firmy z falšování výzkumu a klinických studií z důvodu zisku, ale vzápětí potvrzuje, že tytéž firmy v případě podvodu musí platit miliardové odškodné. Falšování se tedy ani v dnešním dravém kapitalismu nevyplácí.

Platilo ještě donedávna, že „lidí, které lékaři zabíjejí, je mnohem víc než vyléčených“ (citát z Pamětí G. Casanovy – 18. století). Dnes naštěstí lékaři zachrání více lidí než v minulosti a k tomu jim pomáhají tisíce léčivých přípravků, získaných obtížným výzkumem. Platí však princip, že každý účinný lék má nějaké nežádoucí účinky. Jednotlivý lék navíc působí na každý organismus jinak. Skutečně, lék, který jednoho zachrání, může druhého člověka i zabít! A my to dopředu nepoznáme. Celé generace lékařů však žijí s hrozbou této hrozby nad pacientem i nad sebou. Proto se dobrý lékař při předpisu léku musí řídit velkou zkušeností, intuicí a moudrostí.

Fakt, který mě přesvědčil o Virapenově nekompetentnosti, je moje vlastní zkušenost. Virapen velice pomlouvá léky Prozac (fluoxetin) Paroxetin a Zyprexa (olanzapin), aniž by za ně doporučil rovnocennou náhradu. Ano, tyto antipsychotické léky mohou mít nežádoucí účinky, ale většina mých pacientů je snáší dobře a jejich život to zkvalitňuje. Virapenovy výpady proti očkování považuji rovněž za nebezpečné. Žijeme ve vyspělé společnosti, kde díky vysoké proočkovanosti jsme odvykli vídat řadu těžkých i smrtelných stavů. Nesmíme upadnout do iluze, že tyto nemoci se nemohou vrátit. Stačí navštívit Afriku a hned si našeho systému preventivních očkování začneme vážit.

John Virapen je produktem moderní společnosti, která v rámci svobody vychovává i vlastní kritiky. Naslouchejme těmto lidem pozorně a zjišťujme, co je na jejich tvrzení pravdivé. Nepodléhejme však jejich demagogii, komplexům a ideologickým polopravdám. Mě osobně John Virapen nepřesvědčil.

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz