2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Babišova hvězda teprve vychází

16.8.2015

Znáte ten vtip: Proč vstoupil Babiš do KSČ? Říkala mu to maminka. Proč se stal Babiš spolupracovníkem StB? Říkala mu to babička.

Navzdory tomu, že slovenské soudy Babišovi spolupráci s StB neprokázaly, Babiš se dodnes jako estébák chová. Ukazuje nám to případ, kdy na poslance ČSSD Šincla vytáhl ve sněmovně jeho „složku“. Důležitým zjištěním pro nás je fakt, že navzdory takovému chování to většině lidí nevadí.

Skupině Agrofert dnes patří prakticky 50 firem a zaměstnává 35 tisíc lidí. Na obchodech s Agrofertem jsou dále závislé stovky menších zemědělských podníků. Možná proto se nikdo neozval, když Agrofert nejdříve donutil Bohumila Radu prodat Babišovi svůj podnik „Agro Jevišovice“ a možná proto se nikdo neozval, když pracovníci Agrofertu zničili Bohumilu Radovi jeho úrodu herbicidem. Navzdory tomuto mafiánskému chování Babišovy preference rostou dál. Druhým podstatným zjištěním pro nás je tedy fakt, že žijeme v zemi, kde většina občanů je lhostejná ke kriminálnímu chování velkých podniků.

Babiš měl totiž „štěstí“, které neměly vlády před ním. Dostal se do vlády v období hospodářského růstu západní Evropy, díky které po letech recese roste i naše hospodářství. Zatímco minulé vlády musely nepopulárně škrtat, on si mohl dovolit rozdat navíc ze státního rozpočtu hned 40 miliard Kč, aniž by to bylo znát. A to všechno za situace, kdy výběr daní ministerstvem financí se zhoršuje!

Normální – obyčejný – prostý člověk tohle nechápe. Pro něho je rozhodující, aby měl svou práci, svoji výplatu a svůj klid. Toto vše mu ministr financí Babiš zařídí a ještě se na něj usměje.

ANO, tento národ má rád stabilitu, nemá rád hádky a konflikty. Kvůli tomu promíjí mocným mnoho. Proto bude Babiš u moci ještě dlouho, žádné argumenty jej neporazí. Může si dovolit ještě víc. V této situaci ani nemá cenu strašit Řeckem. Řecku to trvalo třicet let, než se projedlo k dnešnímu bankrotu. Takže, když Babiš se Sobotkou budou vládnout ještě deset let, státní dluh bude zvolna narůstat a „normální člověk“ o tom vůbec nebude vědět.

V politice však platí zákonitost, že jakmile „míra přeteče“, najednou si od kdysi slavného politika nikdo ani kůrku nevezme. „Někdy“, možná za dva, možná za pět, možná za sedm let, udělá Andrej Babiš jednu malou chybičku. A ta chybička, bude tou poslední, kterou lidé neskousnou. Najednou zjistí, že už mají dost vlády této strany, vlády tohoto člověka a jeho přisluhovačů, kteří vytvářejí jedno velké mafiánské soukolí, bez kterého nikdo nedostane práci ani funkci. A to bude konec éry Agrofertu. Než k tomu dojde, uplyne ještě mnoho vody. Věřte mi, hvězda Andreje Babiše teprve vychází. Ohřejme se všichni v jejím svitu a přejme si, ať nás nespálí jako nebohého sedláka Radu.

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz