2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Babišovo zimní království

7.1.2018

 Babišovi se podařilo uspat své voliče i demokratickou opozici. Hlavním nebezpečím není jeho Čapí hnízdo, hlavním problémem nás všech je fakt, jak přehlížíme hrubé nedostatky, které bychom demokratickým politikům nikdy neodpustili.
Na Babiše neplatí lustrační zákon, Babišovi tolerujeme jeho ohromný konflikt zájmů (politicko – podnikatelsko – mediální), na Babiše neplatí antimonopolní zákony, Babiš za bílého dne likviduje svoji podnikatelskou konkurenci a dokonale se mu podařilo vyvolat atmosféru své politické výjimečnosti, takže celý národ ve fascinaci bezbranně přihlíží instalaci jeho menšinové vlády jako by to byla „neškodná samozřejmost“, vlastně výhoda.

Kam se poděla Transparency International, kam se poděl Nadační fond proti korupci? Kde jsou iniciativy „Děkujeme, odejděte“, kde stávkují odbory?

Andrej Babiš dosáhl největší parlamentní shody s KSČM a SPD, zatímco demokratickou opozici neustále jízlivě napadá a ostrakizuje. Nejpevnější koalici však vytvořil s dosavadním prezidentem Milošem Zemanem, který mu slíbil „nekonečnou podporu“ jím jmenovaných vlád.

Cožpak jsme odsouzeni zamrznout v Babišově zimním království? Cožpak se bojíme svých sousedů, kteří duo Babiš – Zeman podporují a volí? Ne, nesmíříme se s tím a začneme opět normálně žít. Demokracie nám umožňuje diskutovat, přesvědčovat, agitovat, přinášet oběti za správnou věc.

Máme týden na to, abychom v této zemi připravili vítězství pro prezidenta, který nebude Babišovým poskokem. Máme půl roku na to, abychom připravili volby do senátu a zastupitelstev, kde zvítězí demokratické strany.

Zimní králové nemají v naší historii dlouhého trvání (viz Fridrich Falcký) . Umožněme Babišovi, aby v tradici „zimních králů“ pokračoval a brzy se mohl věnovat jiným než politickým aktivitám. Ale nejdříve začněme se Zemanem a zvolme si schopného prezidenta, který nás neprodá Agrofertu ani Lukoilu.

 

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz