2024

úterý 19. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Bartoň: Ekoteroristé známí jako Děti Země blokují opravu dálnice

 Radost řidičů, že se po létech dočkají opravené dálnice D1 netrvala dlouho. Podle všeho se tento proces protáhne minimálně o jeden rok. Svoje podivné partie totiž opět rozehrála organizace Děti země.

Vědec a člen ODS Jan Bartoň v této souvislosti připomíná, že jde o oblíbenou taktiku této ekologické organizace."Ekologická organizace Děti Země napadla stanoviska ke všem rekonstruovaným částem dálnice D1. Díky tomu se již dnes dá počítat s časovým posunem dokončení rekonstrukce nejméně o 1 rok. Podobnou taktiku známe u této ekologické (ekoteroristické) organizace již z dálnice D8," prohlásil Bartoň.

"Velmi dobře si pamatuji na jeden rozhovor s představitelem Dětí Země na ČT24, kde se tato osoba reprezentující Děti Země dokonce vyjadřovala tak, že Děti Země již skončí s bezdůvodným napadáním dálničních staveb. Bylo to právě v souvislosti s tím, že obce postižené nedokončením posledního úseku dálnice D8 se sdružily a vehementně proti ekoteroru této „organizace“ protestovaly," podotýká ve svém komentáři.

V této souvislosti Jan Bartoň konstatoval, že po několika letech je jasné, že tyto metody není sdružení "schopno ani ochotno opustit". "Je to totiž jediný způsob, jak lze na svou existenci neustále upozorňovat.
Potíže a průtahy, které činnost Dětí Země provázejí, nás tak čekají stále.

Je podle mě nanejvýš nutné upravit zákonné možnosti napadání výsledků stavebního řízení v případě liniových staveb, které jsou skutečným národním zájmem a kde každé zbytečné zdržení může mít na svědomí desítky obětí na lidských životech jako v případě nekvalitní dálnice nebo ohrožení národní bezpečnosti v případě energovodů," upozornil v článku.

"Zatím to vypadá, že Děti Země neopustily politiku rozmazleného dítěte, kterému seberou milovanou hračku, jíž ubližoval dalším dětem. Navzdory svému stáří jsou pánové a dámy z tohoto ekoteroristického spolku stále v zajetí představ o tom, že nejlépe by nám bylo bez moderní techniky a technologií.

Napadání zákonných stanovisek k liniovým stavbám je politikou, která nikam nevede.I díky této aktivitě jsou u nás zelení vnímáni jako nesystémová strana a kromě jednoho případu propadají ve volbách pod pětiprocentní uzavírací klauzuli.Tím se současně ukazuje, že je tato hranice nesmírně potřebná," Ukončil Jan Bartoň.

Jan Bartoň

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz