2024

úterý 23. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Bude hůř

27.12.2013

„Bylo hůř a lidi chválili“. Toto přísloví znám od lidí, kteří něco prožili. Díky ním si uvědomuji, že žijeme v nejšťastnějším a nejbohatším období našich dějin. Pokud Babiš šel do voleb s heslem „Bude líp“, oslovil především voliče, kteří nemají zkušenosti, trpělivost a představivost.

Stav, který již Havel nazýval „blbou náladou“, je velice nakažlivý a není těžké jej ve společnosti vyvolat. I v bohaté, fungující a prosperující společnosti mohou mít lidé pocit, že jim něco chybí, že jsou politici neschopní a zkorumpovaní, že nikdo neřeší jejich problémy.

Je to ve skutečnosti mediálně vyvolaná iluze, kterou lze pomocí marketingových nástrojů využít. Andrej Babiš za pomoci americké agentury tuto „naštvanost lidí na politiky“ obratně proměnil v praktické vítězství svého hnutí ANO. Problém ještě není viditelný, ale vysoká očekávání, která vytvořil, se brzy stanou problémem koaliční existence. Situace po schválení vlády bude už jenom horší. K politickým aférám a prosakující korupci přibudou nebývalé problémy s ambiciosním prezidentem. Prorůstání Babišova podnikatelského, mediálního a politického vlivu bude čím dál nápadnější. Babišovci se rozdělí na servilní „zaměstnance“ a emancipované politiky, kteří se stanou neovladatelnými. Vládní zákony při sporné koaliční jednotě jednou podpoří KSČM, podruhé Úsvit přímé demokracie. Filip ani Okamura to nebudou chtít zadarmo a tak státní zadlužení díky takto navozené politické korupci opět vzroste. Navzdory tomu, že popsaný scénář vypadá neradostně, nic zvláštního to pro naši zemi nebude znamenat. Stále budeme patřit k nejbohatším zemím světa, stále u nás budou stoupat tržby obchodníků, stále s něčím budeme nespokojeni, ale uvnitř převážně šťastni.

I když bude hůř, bude to u nás stále ještě velice, velice dobré. Můžeme si to pochválit již dnes.

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz