2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

ČSSD: Nalhávat a strašit

Naši socialisté vyrukovali s těžkou kanonádou a dělají ze svých voličů, s nadsázkou řečeno nesvéprávné osoby.

Ono by se hodilo spíše jiné označení - pitomce. Věřím tomu, že jim ale na jejich trik naletí velké množství lidí. Když jsem před cca deseti dny psal o tom, jak budou socialisté prezentovat "privatizaci důchodů", a to jsem v té době absolutně nevěděl o nějakém letáku ČSSD, netušil jsem, že se trefím prakticky stoprocentně (viz jeden z předchozích článků zde).

Poté, co se mi dostal do rukou letáček socialistů, musel jsem uznat, že socialisté mají strašení obyvatelstva, zejména těch starších a jednodušších jednotlivců, propracováno nadmíru dobře. Velký červený titulek "A co když ODS volby vyhraje?". Pod ním černě menšími titulky pár otázek, které člověk poměrně snadno nevnímá a jako poslední se krčí otázka "Mohlo by to vypadat třeba takhle?".

Kolik lidí se v podtitulku dostane až k poslední větě a vnímá ji tak, že jde pouze o spekulaci? Hned pod tímto černým textem modrým proužkem zvýrazněná hesla jako témata. Zkrátka vizuálně upraveno tak, aby si lidské oko příliš nevšímalo černých písmen v podtitulku. Nádherná manipulace, to se musí uznat.

A v tématech následuje text, který musí každopádně důchodce vystrašit: "Zdravotnictví přijde zcela do soukromých rukou", "Senioři přijdou o své důchody", "Na vysoké školy se dostanou jen bohatí". Zmíním prostřední téma důchodů, schválně nakolik se shoduje s mým odhadem ve výše uvedeném článku:

"Pokud Topolánek přeci jen prosadí tzv. důchodovou reformu, ocitnou se senioři v ohrožení. I přes slibované kontrolní mechanismy mohou totiž soukromé fondy, do kterých se pak soustředí odvod důchodového pojištění díky špatnému vedení zkrachovat. Senioři tak budou zcela bez prostředků. Již dříve by se jich ale výrazně dotkla navrhovaná povinnost kromě zákonných odvodů pojištění si povinně platit připojištění, opět s rizikem, že o tyto vložené peníze mohou špatným hospodařením fondu přijít."

Důchodová reforma se stávajících důchodců nijak nedotýká. Ti mají svůj důchod jistý do doby, dokud stát nezkrachuje a k tomu by politika ČSSD rozdáváním na dluh a rozhazováním peněz přispěla víc než měrou vrchovatou.

Penzijní připojištění má téměř každý zaměstnanec, mnohdy je i součástí kolektivní smlouvy a zaměstnavatel svému zaměstnanci na toto připojištění finančně přispívá. Jde o výdaj v řádu stokorun a nemá s důchodci vůbec nic společného. I kdyby bylo nakrásně zavedeno jako povinné, pak se to bude dotýkat výdělečně činných osob.

Tak zvaná privatizace důchodů znamená, že by si pojištěnec vybral možnost malou část svého povinného odvodu investovat do penzijního fondu, přičemž by si ještě připlatil. Zdůrazňuji, že jde o malou část důchodového odvodu. Zbytek by se odváděl stejně jako doposud.

Že by důchodce zůstal zcela bez financí je nehorázná lež. Soukromé fondy by spravovaly pouze část odvodů a ještě by si pojištěnec na tuto formu důchodového pojištění připlácel. Následně by tyto finance byly poukázány na Správu sociálního zabezepčení, která by je přidala k financím od státu. Proč takové strašení a lhaní?

Protože důchodci jsou skupinou osob, která je zranitelná a snadno ovladatelná. Jde o lidi, kterým dělá problém ovládat mobilní telefon a pro něž internet je naprosto neznámým pojmem. Je jasné, že rychle se měnící svět v nich musí zákonitě vyvolávat pocit strachu. Pak stačí drobnost a tito lidé podlehnou dobře propracované lži spojené s vystrašením.

Nehorázná manipulace, strašení, lži, to jsou "bojové prostředky" socialistů. Metou je pro socialisty nikoliv blaho státu nebo jednotlivců (kromě sebe samých) ale moc ovládat masy. Takoví lidé jsou schopni po vzoru Orwellova 1984 opěvovat zvýšení přídělu čokolády na 5 dkg týdně, když ještě před týdnem to byl příděl dvojnásobný.
 

Rudolf Polanecký

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz