2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

ČSSD se opět pokusí svrhnout Topolánkovu vládu

19.3.2009

Podle sociálnědemokratických poslanců se premiér Mirek Topolánek a jeho blízcí spolupracovníci snaží ovlivňovat média.
"Justiční mafie, provázaná s premiérem Topolánkem a jeho poradcem a rádcem a osobním přítelem Dalíkem nejen ovlivňuje, ale téměř organizuje chod policie a státních zastupitelství při vyšetřování zpronevěry poslance Wolfa," prohlásil Paroubek.
Paroubek narážel na informace deníku MF DNES, podle něhož premiérův přítel Marek Dalík naléhal Topolánkovým jménem na reportéra ČT Dalibora Bártka, aby nevysílal reportáž o vyšetřování poslaneckého přeběhlíka Petra Wolfa.

Wolfe, odstup!
Poslance, který je pro údajné zneužití dotací v hledáčku policie, zároveň vyzval k "bezodkladnému složení mandátu".
"Člověk s jeho morálním profilem nemá ve sněmovně místo," řekl Paroubek s tím, že Wolf byl zvolen za ČSSD, ale chová se v rozporu s jejím programem. Wolf podle Nejvyššího kontrolního úřadu prostřednictvím své firmy UT 2002 neoprávněně čerpal několik milionů korun dotací.

Sociální demokraté tak jdou proti názoru většiny lidí. Podle průzkumu, který si ČSSD nechala zpracovat, totiž většina voličů nechce, aby současná vláda padla. Přejí si to jen voliči nejsilnější opoziční strany.

Dobrý nápad, prohlásil Schwippel
Opozice se už několikrát pokusila vládu svrhnout, zatím ale nikdy neuspěla. Tentokrát má ale poměrně dobrou šanci. Koalici totiž chybí dva nemocní poslanci, není rovněž jasné, jak by hlasovali nezařazení poslanci.
"Dobrý nápad," zhodnotil návrh ČSSD Jan Schwippel (zvolen za ODS). "Ještě si to rozmyslím," reagoval na dotaz Aktuálně.cz, jak bude hlasovat.
"Poslanecký klub bude postupovat jednotně," prohlásila místopředsedkyně Strany zelených Kateřina Jacques. Klub SZ má nyní čtyři členy. Dvě rebelující členky - Olgu Zubovou a Věru Jakubkovou - nejmenší parlamentní strana před několika dny vyloučila. "Je nutné vyslechnout i druhou stranu. Zveřejněné informace jsou příliš závažné," řekla Aktuálně.cz Zubová. "Naše rozhodnutí závisí převážně na tom, jak se k tomu postaví premiér a vláda. Zda dá záruky, že věc bude dále prošetřena. Ne jako v červnu v případu s paní Veseckou," doplnila ji Jakubková.

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz