2024

pondělí 29. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Další "hospodský" úlet "strejce" Jandáka

2.9.2009

Vítězslav Jandák stylizující se do podoby venkovského a hospodského strejce zase pronesl jeden ze svých památných výroků.

Nic proti strejcovskému vystupování, ale muselo by mít nějakou úroveň a ne sršet humorem a mluvou páté cenové skupiny po šestém pivě. Už v době vajíčkády to byl právě Vítězslav Jandák, který obvinil ideologického soupeře z fašismu, ačkoli se "vajíčková intifáda" samovolně zorganizovala zcela mimo politické strany, na facebooku.

V neděli měli socialisté mítink v Českém Krumlově a tvrdí, že jejich shromáždění bylo narušeno skupinou lidí myšlenkově spřátelených s ODS nebo TOP. Skutečností je, že skupinka lidí byla na ostrůvku uprostřed Vltavy a byla jednoznačně fyzicky oddělena od mítinku a tudíž k jeho přímému narušení nedošlo.

A čím že se tedy ona skupinka provinila? Vystřelila jednu rachejtli a párkrát použila sirénu. Podle bývalého šéfa ČSA Tvrdíka prý tito lidé pouštěli sirénu ve chvíli, kdy měl promluvit někdo z vedení ČSSD. Dokonce se sám postavil do role soudce a prohlásil, že došlo k porušení shromažďovacího zákona a okamžitě odůvodnil, co si pod takovým porušením zákona představuje: "Je to všechno, co ruší pokojný projev předáků sociální demokracie či možnost účastníků toho mítinku ptát se předáků sociální demokracie."

Skvělé, takže pokud by došlo k něčemu podobnému na mítinku jiné strany, tak by asi podle Jaroslava Tvrdíka o porušení zákona nešlo. Je podivuhodné, jak socialisté dokáží ihned každého obviňovat z porušení zákona a zaujatosti proti ČSSD, byť se jedná o naprosto neškodnou věc, která jen není socialistům po chuti.

Vítězslav Jandák přirovnal onu skupinku s rachejtlí k nacistickým jednotkám SA (Sturmabteilung). Tyto jednotky byly za Hitlera tvořeny z hospodských rváčů, zápasníků a bývalých vojáků a měly za úkol chránit Hitlera a zasahovat proti těm, kteří by narušovali Vůdcův projev. K tomu mají podstatně blíže gorily, které zasahovaly proti nesouhlasným projevům na mítincích socialistů před volbami do EP.

Zkrátka Vítězslav Jandák zase jednou, jak se hezky lidově říká, pustil hubu na špacír a zcela přetočil význam a historickou skutečnost tak, aby ČSSD byla tou ublíženou stranou a její protivníci, kteří s velkou pravděpodobností neměli s tímto incidentem nic společného byli vyobrazeni jako fašisté nebo nacisté.

Je to další z řady Jandákových výroků z nejnižšího patra lidské společnosti. Stejně jako když před volbami v roce 2006 prohlásil, že kdo nebude volit ČSSD, tak tomu dá přes držku. Od voleb utekly již více než tři roky a stále čekám, kdy se u mě pan Jandák zastaví. Vsadím se, že tento slib stejně jako jiné sliby ČSSD splněn nebude.

Je to smutné, ale na vedení a špičky ČSSD je velice tristní pohled. Lhář a podvodník vedle hulváta, normalizační kádr s estébákem, bývalý komunista vedle upřímného zbohatlíka, a to vše doplněno neschopnými manažery a chronickými rozvraceči a zrádci. A tito lidé chtějí kázat o morálce? Strana, která usiluje o větší kontrolu médií, strana, která si stěžuje na různé pořady v médiích či jejíž předseda žaluje týdeník za karikaturu či fotomontáž, strana, jejíž předseda se bratříčkuje s autokraty a teroristickými státy a jejíž významný člen si s teroristy potřásá rukou, to je dnešní ČSSD. Kam se ztratili ti poctiví členové, kteří byli ochotni za svou pravdu položit i život a kteří brali svou politiku naprosto vážně?

 

Rudolf Polanecký

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz