2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Den, kdy padne Babiš

17.4.2018

Babiš neskončí kvůli vyšetřování Čapího hnízda. Babiš neskončí kvůli spolupráci s KSČM nebo s Okamurou. Babiš neskončí kvůli svému mnohočetnému konfliktu zájmů. Babiš neskončí kvůli své estébácké či komunistické minulosti.

Buď se mu podaří sestavit v dohledné době vládu nebo bude vládnout bez podpory parlamentu nebo opět vyhraje příští volby. Nic z toho Babiše neohrozí.

Babiš však udělal chybu, která mu v pravý čas zlomí politický vaz. Tou chybou bylo ohromné navýšení mandatorních výdajů, které neodpovídá ekonomice naší země. Babiš ve snaze získat hlasy v dalších volbách znervózněl a začal rozhazovat peníze i tam, kde nemusel a kde to před volbami nesliboval. Tisícikoruna důchodcům od příštího roku bylo brutální vykradení nereálného programu ČSSD. Největší nepochopitelnou chybou je překotné zavádění slev na dopravu pro mládež a důchodce na základě pouhé vládní vyhlášky. Těch 6 miliard se českému státu prodraží, bude chybět jinde a navíc způsobí velké zmatky samotným dopravcům.

To, co Babišoví zlomí politický vaz, bude nejbližší hospodářská celosvětová recese. Babiš měl štěstí, že vládu převzal po vládách, které musely šetřit a v důsledku toho se staly nepopulárními. Na jejich hřbetě se dostal do vlády za situace, kdy mohl skutečně plnými hrstmi rozhazovat a slibovat všechno všem. Během roku - dvou, kdy Babiš bude stále na vrcholu moci, však přijde očekávaná evropská a světová recese. Nemůže nepřijít a na pořadu dne pak budou úsporné balíčky, kdy premiér a ministr financí budou muset snižovat důchody, brát peníze policistům, úředníkům, učitelům i zdravotníkům, tlumit sociální a investiční programy. Kromě toho v nejbližší době vyschne penězovod EU a my budeme opět normální zemí střední Evropy, která bude muset šetřit a reálně plánovat. Ale to již Babiše začnou nenávidět ti, kteří jej dnes nejvíce milují. Stihne jej osud jeho nepopulárních předchůdců. Díky Babišovi si možná lidé uvědomí, že ty vysmívané politické strany nebyly možná zase tak špatné a dají jim opět šanci. Než k tomu však dojde, musí se naplnit opak hesla Babišova hnutí: „NE, bude hůř.“

Zdroj: https://vitslechta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=658878

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz