2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Dopis soudruhu Filipovi.

7.6.2009

Vážený soudruhu, považuji za vrchol drzosti zasílat dopis s takovým obsahem, jaký jste zaslal generálnímu řediteli České televize... To se mi jen snad zdá, doufám že se probudím ze zlého snu. Prožil jsem pouze polovinu svého života v komunistickém Československu, než se tento stát probudil do jakési demokracie (lepší alespoň něco, než to co bylo před rokem 1989), ale tyto roky mi stačily, abych si udělal svůj názor na politický režim v tomto státu...

A nyní opět začínají komunisté vystrkovat růžky, cítíc že dostanou podporu od pseudosocialisty Paroubka. Stačí si přečíst dopis zaslaný soudruhem  Filipem (http://zpravy.idnes.cz/komuniste-si-stezuji-na-ct-nelibi-se-jim-dokument-o-milade-horakove-1d8-/domaci.asp?c=A090602_180223_domaci_js )

generálnímu řediteli ČT. Nezažil jsem dobu roku 1948, ale tak nějak vnitřně cítím, že komunistům o nic jiného nejde než aby nastaly doby podobné a že by opět použili veškeré prostředky, aby dosáhli svých cílů jako v tomto roce (1948). Problém je v těch prostředcích. Pomalu se opět vtírají mezi špičky vrcholné politiky (mám na mysli tvrdé jádro a ne ty, kteří do strany vlezli pro svůj prospěch), hezky potichu. Řečeno ústy Paroubka: "Však oni si na to lidi zase zvyknou!".

Mám opravdu strach z toho, že dvě veliké levicové strany se zmocní vlády v tomto státu. Už nyní je vidět o co např. Paroubkovi jde. Jak může tento člověk vůbec říct (viz dnešní MF Dnes), že závist mu nevadí, ale vadí mu nenávist vůči jeho osobě? Trochu pochroumaný charakter politika. Co to je za charakter člověka? A tohle půjde v ruku v ruce s komunisty? O jakou rovnost jde? Všichni budou mít všechno a všichni budou mít nic... Šedivý průměr je pro socdem. a komunisty naprosto vyhovující. Proč by měl tady být někdo úspěšný a bohatý? Vždyť např. moje manželka za komunistů nemohla studovat na VŠ, kterou si vybrala, jelikož nebyly kádrové předpoklady pro studium. A nyní už je díky jim pozdě na cokoliv, jelikož přednější je rodina. Nechci být neslušný, ale z těchto lidí je mi na zvracení... Doufám, že se lidi probudí, i když pochybuji o generaci našich rodičů, kteří jsou natolik prosáklí minulým režimem, že nejsou schopní přijmout jakkékoliv jiné myšlenky. Proč by se měli starat o sebe oni, když je tu stát, který se o ně postará a už je nezajímá, že tento jejich jednoduchý a pohodlný život bez vlastního názoru, zaplatí jejich děti...

TEXT DOPISU PŘEDSEDY KOMUNISTŮ: 

Filip: ČT neplní to, za co ji koncesionáři platí
Vojtěch Filip, místopředseda PS PČR a předseda ÚV KSČM, píše generálnímu řediteli ČT Jiřímu Janečkovi.
Vážený pane generální řediteli,
jako mnozí jiní jsem se dozvěděl, že Česká televize má od 31. května 2009 do 9. června 2009 na programu ČT2 vysílat desetidílný pořad s názvem Proces H (v programu ČT charakterizovaný jako „unikátní rekonstrukce procesu se skupinou Dr. Milady Horákové“).
Myslím si, že Vám nemusím při této příležitosti připomínat, že Česká televize je televizí veřejnoprávní a její vysílání by mělo být objektivní a vyvážené. Pořad, který chcete uvádět, však již podle různých upoutávek objektivní se vší pravděpodobností není.
Není to rozhodně poprvé, kdy veřejnoprávní televize problematicky naplňuje zadání, aby byla televizí veřejnou a objektivní. Pokud by tyto parametry měla naplňovat, musela by v současné době vysílat také pořad, který by ukazoval, jak rozhodování politických stran ODS, ODA, KDU-ČSL a dalších vedlo k nevratným škodám, ztrátám, oslabení a neústavnímu rozbití Československa, České a Slovenské republiky a jejich občanů. Česká televize naopak neustále přiživuje naprosto primitivním antikomunismem hodnocení otázek minulosti, ke kterým se KSČM již mnohokrát vyjádřila. Stejně tak není ochotna odvysílat např. prezentovaný dokument o činnosti tzv. skupiny bratří Mašínů od režiséra Kačora.
KSČM je jinou politickou stranou než KSČ a má vlastní historii. To ale neznamená, že se nehlásíme k minulosti i současnosti.
Pane generální řediteli, považuji vysílání tohoto pořadu za narušení předvolební kampaně voleb do Evropského parlamentu, respektive přípravy a průběhu voleb. Opět se potvrzuje, že Česká televize i v předvolebním období, ale nejen v něm, je naprosto poplatná pravicovým stranám s jejich neustálým vracením se k minulosti proto, aby odváděly pozornost občanů od otázek současných, a to je finanční a ekonomická krize.
KSČM přistupovala k ČT vždy velmi korektně. Ovšem ze strany ČT se tak dlouhodobě neděje, a to zejména v otázkách objektivního a vyváženého zpravodajství, zvaní našich zástupců do různých diskusních pořadů apod.
Jediné, s čím se KSČM ze strany ČT setkává, je neobjektivní zpravodajství, rozsáhlá všestranná podpora všemožných antikomunistických pořadů, bojkot v televizních debatách.
Pane generální řediteli, žádám Vás, aby výše uvedený pořad byl zařazen do vysílání až po volbách. Dále Vás jako odpovědného vedoucího manažera žádám o zajištění, aby ČT začala plnit ty úkoly, za které ji koncesionáři platí, tzn. stala se veřejnou objektivní televizí.
Pokud na tento úkol jako generální ředitel nestačíte, potom raději ze své funkce odejděte.
autor: Vojtěch Filip, místopředseda PS PČR a předseda ÚV KSČM


 

Tomáš Bouček

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz