2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

EET-fobie (Morbus Babiš)

29.2.2016

 Začínají ke mně chodit první pacienti, kteří mají jedno společné: Strach ze zavedení elektronické evidence služeb. Jak se jejich nemoc projevuje? Narůstáním úzkosti, nespavostí, obavami ze selhání v podnikání a z následného rozpadu rodiny.

Z hlediska medicínského se jedná o rozvoj typického úzkostně-depresivního syndromu, na němž by nebylo nic neobvyklého, kdyby Ti lidé nevyjadřovali jednu společnou příčinu: EET. Jedná se většinou o lidi mého věku (kolem 50 let), kteří mají daleko do důchodu a doposud jim s několika málo elektronickými povinnostmi pomáhaly jejich dospívající děti. Nyní ale veškerá tíže elektronické komunikace bude na nich a při náročných přesunech na různé trhy mají před sebou vidinu selhání a ekonomické likvidace.
Podle Světové zdravotnické organizace zní definice zdraví následovně: Zdraví je stav úplné fyzické, psychické a sociální pohody, ne jenom nepřítomnost nemoci. Okolnosti nemoci výše popsaných pacientů se rozvíjejí u lidí, jejichž   zatížení stresem bylo již na hraně snesitelnosti a v tom přichází pro ně poslední rána: EET.
Zajímavé, zákon o EET ještě nezačal fungovat a již má své první oběti. Co těmto lidem máme radit? Navzdory tomu, že mají ve svých obchodech celoživotní kapitál, jedinou jistotou pro ně je podnikání ukončit a přihlásit se k evidenci na úřadu práce. Druhou možností je pokusit se najít nějaké jistější zaměstnání, kde si odpoledne odpíchnou a nemusejí na nic myslet. Ano, tito lidé skončí tam, kde je Babiš chce mít: Na úřadu práce nebo jako jeho zaměstnanci.
EET-fobie se zapíše do historie medicíny jako tzv. Morbus Babiš. Na počest muže, který ovlivnil celou jednu éru života v České republice.

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz