2024

19. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Finanční výbor neschválil rozpočet! Stále není důvod ke křiku?

1.12.2011

Nemůžu si odpustit malé rýpnutí do libereckého ekonomického náměstka Jiřího Šolce. Ten v médiích řekl, něco ve stylu, že co se týká rozpočtu, nemá ODS důvod křičet. Máte pravdu, ODS nemá důvod, protože za městský rozpočet jste odpovědný vy. Stále podle vás není důvod ke křiku? Ani poté co finanční výbor zastupitelstva rozpočet neschválil?

Co se ODS týká, opravdu není důvod k panice. Tohle totiž není rozpočet, který bychom chtěli podpořit. Ale abych byl spravedlivý – vidím světlo na konci tunelu. V rozpočtu jsou položky, které jsou srozumitelné a akceptovatelné. Co je ale neakceptovatelné jsou nadhodnocené příjmy a podhodnocené výdaje, které budou mít za následek, že některé služby města, především jeho příspěvkových organizací nebude reálné poskytnout v současném rozsahu a kvalitě. ODS má k rozpočtu hodně otázek, díky mediálnímu vzkazu, který koalici poslal náš předseda Tomáš Hampl, cítíme určitou snahu vedení města nad rozpočtem diskutovat. Tak snad budou od zodpovědných osob naše dotazy zodpovězeny.

K samotnému rozpočtu snad jen obecně, krom poctivých odhadů příjmů a výdajů, očekáváme realistický a vyrovnaný rozpočet. Očekáváme, že nám vedení města vysvětlí, jakým způsobem budou omezeny služby, u kterých dojde k rozpočtové restrikci. Rozpočet má před sebou ještě náročnou a složitou cestu, a času už není nazbyt. Věřme, že jeho odmítnutí finančním výborem je vztyčeným prstem, který vedení města pochopí.
 

Ondřej Červinka
zastupitel města, člen finančního výboru zastupitelstva

 

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz