2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

GLOSY MIROSLAVA MACKA

7.4.2009

 

 

ÚTERNÍ GLOSY 7.04.2009

Mám asi v nepořádku paměť: neříkal náhodou pan prezident Klaus, že si v žádném případě nepřeje nějakou přechodnou, překlenovací, letní, nepolitickou vládu, ale vládu plnohodnotnou, politickou, na které se domluví parlamentní politické strany?
Navíc prohlásil na adresu vybraného remiéra Jan Fischera: "Dobrá volba." Jenže nikdo z nás Jana Fischera nikdy nevolil!
Jinak uznávám, že je to schopný statistik a schopný řečník, ovšem s typicky českou kariérou: ke komunistův vlezl v roce 1980, tedy ve svých 29 letech a to dozajista ne kvůli ideálům, ale kvůli místu...

Spousta čtenářů glos mne upozornila na neuvěřitelný výkon Kateřiny Jacques v pořadu Jana Krause "Uvolněte se, prosím" a požádala mne o minirecensi.
Musím konstatovat, že mne Kateřina Jacques, hrající v této skeči o biopalivech samu sebe, pranic nepřekvapila: podala svůj standardní výkon. Moc bych si však přál, aby tento pořad se svojí místopředsedkyní viděli všichni voliči Strany zelených. Pochopitelně, po shlédnutí této skeče, voliči bývalí....

Lidovky dnes píší, že vystoupení Kateřiny Jacques je ostudou nás všech. Není. Je to ostuda hlavně její, pak jejích stanických koegů, kteří ji nominovali do funkcí a pak jejích volčů, kteří ji zvolili, aniž ji znali.

PONDĚLNÍ GLOSY 6.04.2009

Nechtěl jsem mít o víkendu plný barák Obamy, a tak jsem si poručil nepouštět ani radio, ani televizi, ani neotvírat noviny a časopisy. Strávil jsem krásné prosluněné dva dny vyvazováním a sestřihem vistárie a jarní úpravou vrby a troufám si tvrdit, že jsem o nic nepřišel.Poučen dost dlouhým životem už totiž dobře vím, že čím větší humbuk, tím menší skutečný obsah.

Položte si otázku: proč chodit k volbám, pročítat programy politických stran, poctivě zvažovat jednotlivé kandidáty a uvážlivě volit, když nám nakonec povládnou lidé, o nichž jsme u voleb neměli ani tušení a nevíme zhola nic o jejich názorech a postojích?
Dokonalý výsměch voličům!

Čtenář glos M. V. mi zaslal následující věty:
Tímto bych chtěl poděkovat Baracku Obamovi, nevědomky se zasloužil o velký počin: během svého pobytu u nás úplně vymazal ze sdělovacích prostředků Jiřího Paroubka, dva dny o něm ani čárka, natož hláska. Když k tomu připočtu ještě skvělé počasí, no, nebyl to nádherný víkend?

Vícero čtenářů glos mi zaslalo pár vět Tomáše Bati, týkající se té minulé velké krize, platných však napořád:
Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe.
To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu.
V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací.
Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání.
Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy,finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.


PÁTEČNÍ GLOSY 3.04.2009

Vypadá to, že se najde dost zblbkých poslanců, kteří zvednou ruku pro tzv. šrotovné. Tedy pro vyplácení peněz,které nedobrovolně dají všichni těm, kteří se rozhodnout zbavit se staršího auta a zakoupit si nové. Což takhle zavést třeba "oděvné" nebo "porcelánovné" dle stejného principu? To by přece také posílilo český textilní či keramický průmysl....Ach, jo!

"Pojízdný cirkus Obama" by byl celkem zábavnou podívanou, kdyby ovšem nekomplikoval život tisícům lidí. Staré a stále platné "chléb a hry" určitě nebyly původně zamýšleny takto. Osobně je mi to velmi protivné.

Ministr dopravy Petr Bendl uvažuje o zavedení "celoživotních" státních poznávacích značek. Proč ne, je to dobrý nápad. Ale moc a moc by mne zajímalo, na kolik nás, daňové poplatníky, přišlo zcela zbytečné zavedení značek dnešních a proč nemohly zůstat značky "okresní"? Vždyť je přece úplně lhostejné, co je na značce, důležité je jen to, aby mělo každé auto jinou a bylo tedy identifikovatelné.

Titulek z dnešních Lidovek: Dvacet nejvyspělejších zemí vrhne další peníze do boje proti globální krizi.
Měl by ovšem znít: Dvacet lídrů nejvyspělejších zemí vytáhne z kapes daňových poplatníků dosud nevydělaný bilion dolarů a užije jej tak, aby co nejvíce zajistil jejich znovuzvolení.

Osmdesát tři procent občanů souhlasí tím, aby byla hrazena i velmi drahá lékařská péče, i kdyby to mělo znamenat, že léčbu lehčích nemocí si bude každý hradit sám. Šedesát procent občanů souhlasí s tím, aby se zvýšily doplatky za běžné léky a tyto peníze se věnovaly na život zachraňující péči. Zároveň šedesát šest procent občanů odmítá poplatky ve zdravotnictví!
Myslím, že ministr školství by se měl velmi zamyslet nad obsahem výuky základních škol!
 

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz