2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Hrabalovský svět mizí

22.1.2017

 Pamatujete si na tu neopakovatelnou atmosféru ve filmu „Slavnosti sněženek“? Je plná svérázných lidiček z české vesnice, kteří jsou na první pohled podivní, bizarní, komičtí, ale ve své podstatě geniální a nekonečně svobodní.
Tomu teď bude konec. EET se stane koníčkem pouze pro malou část těchto lidí, žijících na vesnicích. Pro staré hospodské, kteří byli zvyklí podnikat podle principu „nula od nuly pojde“, se převedení na elektronickou účetní komunikaci stalo poslední kapkou. Stovky starých obchodníků je od března budou následovat. Od konce května postihne vesnické hospody zákaz kouření a pak už na vesnici jenom občas přijedou chalupáři z Prahy, které bude vítat pár vesničanů – důchodců nebo nezaměstnaných. Reagovat na to budou vytvářením „paralelních světů“, mimo oficiální společnost a ekonomiku.

Pokud se současné vládě ČSSD – ANO (a žel, i KDU – ČSL) něco podařilo, tedy je to prohloubení nepřátelství mezi městem a vesnicí. Schválením výše uvedených (a dalších) regulačních zákonů se vytvořily v této zemi dva státy: Praha a větší města na straně jedné – vesnice a menší města na straně druhé. Velké firmy budou mít vždy dostatek kvalifikovaných odborníků, kteří budou stíhat zavádět novinky elektronické komunikace, vesničtí outsideři z Hrabalova světa se na to „vykašlou“. Jako projev odporu vůči establišmentu zvolí pasivní resistenci (důchod) či obcházení zákona (přesun z hospod do chalup). Pokud dosud vesničané neměli Pražáky rádi, teď je budou nenávidět.

V roce 2018 by měli na EET přejít další řemeslné obory a dokonce i lékaři. To chci vidět! Průměrný věk praktických lékařů je 56 let, 13% praktiků dnes pracuje v důchodovém věku jenom proto, že je nemá kdo nahradit. Většina z těchto důchodců pracuje ještě bez počítačů a již se nedokážou vyrovnat s nástupem moderních technologií. Jakmile za nimi přijde úředník a bude je nutit do EET jako nezbytné součástí výkonu lékařského povolání, bez pardonu odejdou. Konečně si budou moci vychutnat své právo na zasloužený odpočinek.

Babiš a jeho příznivci ještě netuší, jak velké společenské přesuny nástup EET rozpoutá. Tato země si to však musí vychutnat. Lidé, kteří zatěžují povinnostmi malé podnikatele a současně zvýhodňují velké korporace, se již dnes probouzejí do jiného světa, ve kterém není místo pro Hrabala a jeho postavičky. Osobně to považuji za chybu a vyhlašuji spolu s ostatními, že nechci žít ve světě plném regulací, jež mi přerůstají nad hlavu. Sám nekuřák a abstinent jsem prost moralizování a nechci traktoristům a hasičům přikazovat, v jakých prostorách se mají scházet. Do příštích voleb v rámci skutečné pravice tedy budu podporovat program odregulování a rušení nadbytečných zákonů, které svobodné občany degradují na nesvéprávné chudáky.

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz