2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Jakpak je u konkurence?

6.7.2009

Na kandidátkách pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny byli schváleni Olga Zubová i David Rath. Bývalá členka Strany zelených Zubová je na pátém místě pražské kandidátky, Rath je dvojkou ve středních Čechách. Právě jejich nominace vzbudily značné polemiky a prakticky zastínily programovou konferenci strany, kde byl schválen volební program. Je další personální bouře po nominaci Kateřiny Brožové na Ústecku.

Mnoho sociálních demokratů nese tyto nominace s nelibostí. Herečku Brožovou přesvědčili o nevhodnosti její kandidatury, takže nakonec boj o křeslo ve sněmovně vzdala. Hlavní důvod odporu spočíval v celkem logickém srovnání osobnosti ze showbyznysu a regionálních politiků, kteří žijí problematikou politické reality a dlouhodobě se veřejnému angažmá věnují. Z jiného soudku byly výhrady vůči kandidatuře Zubové a Ratha. Straníci mají obavy z neoblíbenosti brutálního Ratha a Zubové, která proslula pouze tím, že pomohla shodit vládu.

Za Zubovou a Ratha se ale Paroubek vehementně postavil a údajně měl i pohrozit, že padne-li Rath, rezignuje. Dle jeho slov byla debata bouřlivá a jako vítěz z ní pro tentokrát vyšel Paroubek, kerý sdělil, že Rath v pátek slíbil před všemi členy vedení sociální demokracie, že se bude věnovat zdravotnictví a že "své exkurze" do jiných oblastí politiky omezí.

 "Takové ty nápady jako vytváření krajských vlád a podobně, některé ty neotřelé politologické názory z posledních týdnů, které zděsily mé kolegy, to vynechá ze svého repertoáru," řekl Paroubek, který s Rathem počítá i s jako ministrem zdravotnictví, pokud by měl velký volební úspěch.

K Zubové Paroubek uvedl, že prý nemusel moc přesvědčovat své kolegy, aby jí akceptovali. Poukázal na průzkumy, podle nichž je u lidí oblíbená. Zopakoval, že sociálním demokratům pomůže při formulování ekologické politiky.

"Já si myslím, že je to krok, kterým se sociální demokracie jasně přihlásila k zelené platformě, která uvnitř sociální demokracie je," řekl pražský volební lídr Petr Hulinský k nominaci Zubové. Podle něj to bude podstatně zlepšení ekologických aktivit v rámci ČSSD.
 

Krize tedy skončila zdánlivou selankou. Pokud ČSSD ve volbách uspěje, bude vše v pořádku. Pokud by ale došlo k propadu a nízkému zisku hlasů, můžeme čekat zemětřesení, způsobené těmi, kteří se na Paroubkovo křeslo třesou již nyní.

Vladimír Kordač

DISKUZE 1 příspěvků
6.7.2009 (10:44:43) - Petr
Paroubek je stejnej brutus jako Rath. Ti dva se hledali, až se našli., Rath bude hejtman, ministr, poslanec a ještě poradce ministra vnitra, kterému bude označovat nepohodlné šibaly z ODS
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz