2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Jaroslav Zeman: Neslibuji nesplnitelné

3.10.2012

Do Senátu kandiduji, protože bych chtěl přenést své dlouholeté zkušenosti z praxe do horní komory a v rámci svých možností aktivně ovlivňovat projednávané zákony. Mám jasné představy a priority, které chci prosazovat a to nabízím i vám voličům.
Mé volební motto sděluje, že chci pomoci našemu regionu. Nehodlám slibovat všechno všem a ráj na zemi, ale slibuji vám, že budu usilovně pracovat dle svých možností a schopností ve prospěch společnosti a především ve prospěch našeho regionu. Zaměřit se chci na tři důležitá témata současnosti, ale tím neříkám, že ostatní problémy budu pomíjet.
Především chci přispět svým dílem k tomu, aby se konečně začala efektivně řešit otázka soužití s cikánskou komunitou. Výsledkem musí být slušný život bez diskriminace pro všechny.
Dalším tématem je otázka podpory cestovního ruchu, jako nutný předpoklad zlepšení ekonomické situace obyvatel v našem kraji. Podpora spočívá jednak v systémové a centralizované propagaci celého regionu jako celku a dále v podpoře jednotlivých projektů, které rozvoji tohoto odvětví napomáhají.
Třetí otázkou je nadměrná byrokracie, která dusí občany, podnikání i práci obecních či městských úřadů. Přebujelost úředníků na ministerstvech a hromady jimi vyprodukovaných lejster odporují zdravému rozumu.
Chci přispět k nápravě současné reality. Do politiky je potřeba vrátit slušnost a nesmí být posledním způsobem obživy pro neschopné. Podle mého názoru mají dotace sloužit rozvoji infrastruktury a usnadňovat život občanům a podnikům v jednotlivých regionech, ale nemají sloužit jako kořist parazitů. Přijímaná opatření musí být přínosem pro občany státu, je nutné znát dopady do života lidí a je potřeba vysvětlovat jejich nutnost. Občan je partner, se kterým se mluví.

Pokud mi dáte důvěru a budu zvolen, pak Vám mohu slíbit, že se ze mne nestane Pražák občas dojíždějící do svého senátního obvodu, ale zůstanu neuvolněným starostou a budu tady pro vás. Kontakt s realitou je pro mne zásadní a důležitý. Nehodlám měnit své zvyky a zůstanu sám sebou.
 


Kdo je Jaroslav Zeman?

Narodil se 23. 3. 1959 v Jablonci nad Nisou a své dětství a školní léta prožil v Desné v Jizerských horách. Jeho otec pochází z Jesenného a matka z Bozkova. Od roku 1974 studoval na Střední uměleckoprůmyslové škole v Jablonci nad Nisou, kde v roce 1978 úspěšně odmaturoval. Po maturitě nastoupil do TJ Bižuterie Jablonec, kde pracoval v lyžařském areálu Špičák. Po absolvování základní vojenské služby se vrátil zpět do TJ Bižuterie Jablonec. V roce 1984 přešel do národního podniku TOFA Albrechtice, kde byl zaměstnán jako technický kontrolor a kde pracoval až do roku 1989. Počátkem devadesátých let uspěl se svým privatizačním projektem a udržel při životě konkurenceschopnou továrnu na dřevěné hračky pod názvem Detoa Albrechtice. Šestým rokem je neuvolněným starostou obce Albrechtice v Jizerských horách. Aktivně se věnuje cyklistice, klasickému lyžování, běhání a horské turistice. Řadu let byl členem Správní rady jabloneckého divadla.

 

 

 

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz