2024

úterý 7. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Jiří Kittner: Jak jsem se dozvěděl, co jsem vlastně řekl, tentokrát o mistrovství

13.11.2009

V poslední době se mi stále častěji stává, že mi novinář pošle ve 14:00 hodin sadu otázek, které urgentně potřebuje zodpovědět. Na konci potom velmi často bývá dovětek: „A potřeboval bych to dnes, do 15:00 hodin“. Asi si myslí, že sedím ve své kanceláři a čekám, zda právě nějaký novinář nebude něco potřebovat. Také se mi docela často stává, že mi volá neznámé číslo uprostřed jednání, kdy jej opravdu nemohu přijmout. Když volám zpět (často to bývají pevné linky), nikdo to nebere. Druhý den se v novinách dočtu, že primátor Kittner celý den nebral telefon, nebo že prostě neodpověděl. A třetím nešvarem, kterého se vlastně můj příspěvek týká především, je účelové či naopak nekompetentní zkracování a upravování odpovědí a vyjádření. Jako v případě dotazů od redaktora Českého rozhlasu 1 – Radiožurnál, které se týkaly mistrovství světa v klasickém lyžování. Pan redaktor asi potřeboval udělat nějakou kauzu, a tak si má slova upravil tak, jak je potřeboval. Další jeho kolegové potom velmi rádi přejali myšlenku pana redaktora, že Kittner chce další šampionát. Jenže ono je to trochu jinak.
Předně chci říci, že podle mne by v Liberci, potažmo v České republice někdy v budoucnu nějaký další šampionát být měl. A pokud ne přímo mistrovství, pak o světové poháry bychom se pravidelně ucházet určitě měli. Světu jsme ukázali, že závody udělat umíme – hodnocení na nás jsou veskrze pozitivní a bylo by škoda toho nevyužít.
Co je ale podstatné, já jsem v celém rozhovoru panu Suchanovi z ČRo 1 – Radiožurnálu neřekl, že se já osobně budu ucházet o další mistrovství, že jej budu prosazovat. Ostatně ani to, které proběhlo, nebylo tak úplně mým dítětem, jak se často píše, ale spíše jsem jej zdědil. Nicméně opravdu jsem dosud přesvědčen, že mistrovství tomuto město mnohé dalo a ocení to, bohužel, až následující generace. A také jsem přesvědčen, že máme velmi dobré areály, které by bylo škoda plně nevyužít. Ony jsou a budou funkční i bez špičkových závodů a svůj význam jednoznačně mají, ale bylo by škoda nevyužít jejich potenciálu na 100 %.
Zdůrazňuji ale, že Liberec na MS nekandidoval a kandidovat v dohledné době nebude a titulky o tom, že Liberec chce další šampionát, jsou v tento okamžik opravdu nesmyslem, nikoli však mým, ale především těch, kdo je píší.

Celé znění textu, včetně mých úplných odpovědí, naleznete ZDE

JK

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz