2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Kádrování jsme si užili dost za komunismu, nevracejme ho do politiky

25.8.2011

Přišel nám do redakce následující dopis: "Dobrý den, paní Haslingerová, jak smýšlíte o aktuálních veřejených iniciativách pana Petra Havlíka, někdejšího velmi blízkého spolupracovníka V.Klause. Jak dobře jistě víte, Petr Havlík měl velké zásluhy na rozjezdu polistopadové kariéry V.Klause, ovšem v posledních letech působí jeho veřejné aktivity poněkud rozpačitě (diplomaticky řečeno). Nejnověji se přidal k občanským aktivitám MUDr. J. Hnízdila, který chtěl se svými kumpány diskvalifikovat našeho pana prezidenta pomocí falešných psychiatrických posudků. Poslední dobou vážně nerozumím dění v naší zemi. Skutečně bych si nikdy nepomyslel, že pan Havlík se přidá k tzv. nepolitické aktivitě - čili k takové aktivitě, který je charakteristická pro pravdoláskařské doupě. To už je stav naší země tak zoufalý, tak otřesný? Pane bože, chraň nás pánbůh! Předem děkuji za Váš názor.
S pozdravem a přáním pevného zdraví F. Sklenář"

Má odpověď zní:

Dobrý den pane Sklenáři, pokud se spojil pan Havlík s panem Hnízdilem, svědčí to o tom, že by asi sám potřeboval psychiatrické vyšetření. Takže už jen proto bych nikdy jeho výzvu Neo 2011 nebrala jako seriózní. Asi se cítil nějak ukřivděný, že nedostal odpovídající ocenění v ODS. Aniž bych sledovala jeho další kariéru po odchodu z ODS, vím, že pak kopal za ODA, nyní asi zase zkouší se někomu zavděčit. Důvěru to ve mně nevyvolává. Jeho výzva Neo 2011 je něco jako Dřevíčská výzva. Výkřik do tmy. Každý musí souhlasit s jejím obsahem, každý ví, co se mu nelíbí a co by bylo přitom krásné. Jenže správná kritika musí ukázat konkrétní cestu k nápravě. Neboli radu, jak chtějí autoři své sny splnit v praxi. Tu Dřevíčská výzva neukazovala a když se její hlavní tvůrce kníže Schwarzenberg dostal do politiky, velmi rychle o ní pomlčel. Co z ní prosadil?!!!

Pokud nechtějí pánové parlamentní demokracii a nechtějí být stranou, ale jenom „Dalšími kroky chtějí utvořit tým pracovních skupin složených z odborníků příslušných oblastí...“, tak výzvou pro předčasné parlamentní volby uspořádané společně s krajskými nejpozději na podzim 2012 nic nezmění.

Odborníci mohou přece publikovat rady a názory i bez výzev a vláda si je jistě přečte, ale to zemi z krize nevyvede. Do finanční krize uvrhly náš stát předchozí socialistické (Zeman, Špidla, Gross, Paroubek) a zelené (Topolánek - Bursík) vlády a samozřejmě jejich "skvělí" ministři financí - Sobotka Bohuslav a Kalousek Miroslav. Všichni rozumní lidé z pudu vlatsní sebezáchovy by měli raději pomáhat současné koalici alespoň trochu napravit to, co bezmyšlenkovitým životem na dluh v naší zemi předchozí vlády spáchaly. Když ovšem zůstal týž ministr financí, který dodnes nepochopil, co je to vlastně rovná daň, tak asi ani to nepomůže. Navíc když jako trucovité děcko nechce chodit ani do vlády a slabý pan premiér ho dokonce za to nevyhodí. Místo aby koalice využila svých 118 hlasů proti opozici, válčí vládní strany mezi sebou jako děti v mateřské školce a nechceme-li, aby se vrátil jakýkoliv socialismus, pak nezbývá než čekat, že pan premiér se konečně vzchopí, ministry umravní a přinutí je pracovat místo odpoutávání pozornosti od vážných problémů země bezvýznamnými kauzami. Kádrování jsme si za komunismu užili dostatek a čekala jsem, že budou občané posuzováni podle výsledků své práce a podle ničeho, zdůrazňuji, ničeho jiného. Ne podle osobních názorů a sympatií k legálním ale režimem ostrakizovaným stranám, což bylo to nejzásadnější za komunismu a důsledky si budu nadosmrti pamatovat. Nepokládám za podivné, že tento způsob kádrování je blízký národněfrontovnímu Kalouskovi, ale u pana knížete se tomuto kádrování zhluboka divím.

 

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz