2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Karel Dlouhý: Pár slov k volbám

16.10.2013

 Vážení čtenáři, občané, voliči, přátelé a příznivci. Obracím se na vás krátce před mimořádnými volbami do poslanecké sněmovny jako předseda občanských demokratů jablonecké oblasti. Chtěl bych vám připomenout, že ODS je pravicová strana s dvaadvacetiletou tradicí, která hájí svobodu jednotlivce, chrání principy volného trhu a demokracie, která přímo ovlivňuje život společnosti a která při tom udělala logicky i řadu chyb.

Tak jako v každém společenství, tak i v ODS řada lidí selhala nebo do ODS vstoupila s nečestnými úmysly osobního prospěchu. Nicméně převážná většina oněch 21,5 tisíce členů je slušná a já jsem velmi rád, že na Jablonecku jsme nikdy po dobu naší existence nepřipustili, aby prospěcháři byli mezi námi. Proto bych vám chtěl doporučit naše místní kandidáty, se kterými se dlouho a dobře znám, takže se za ně mohu zaručit. Každý z nich docílil ve své profesi slušných výsledků a za každým z nich zůstane vidět odvedená práce.

Za naší oblast jsme do volebního klání vyslali ředitele jablonecké nemocnice, zastupitele a donedávna poslance MUDr. Víta Němečka, MBA. Na krajské kandidátce je na čtvrté pozici. Vítek má mnoho předností a kdo ho zná blíž, mi dá za pravdu.

Říká se, že s moudrostí přichází skromnost a kdo více přemýšlí, méně mluví. To je dle mého názoru Vítkovi šité na míru. Doktořinu má "pod kůží" a od vnímání problémů jednotlivců se odvíjí i jeho sociální cítění a často zdůrazňuje význam a potřebu solidarity úspěšných s těmi, kteří takové štěstí neměli.

Vítek prokázal, že je nejen dobrý lékař - chirurg, ale dobrý manažer a kvalitní osobnost. Nemocnice pod vedením jeho managamentu dobře hospodaří, rozvíjí se a dosahuje výborných výsledků po všech stránkách.

Na druhém místě za Jablonecko je starosta Smržovky Mgr. Marek Hotovec. Kandiduje na šestém místě v rámci kraje. Místní rodák má za sebou pedagogickou fakultu a ten tělocvikář je u něj znát  -  stále sportuje a má mezi sportovci řadu přátel.

V mých očích je Marek chytrý a rozumný kluk, který se snaží svou práci dělat co nejlépe a o město se stará s láskyplnou péčí, místní patriotismus je z něj cítit na hony daleko. Je uvážlivý a nemluví do větru, spolehlivý kolega a parťák, který hraje fér a nepodrazí.

Třetí v pořadí je právnička JUDr. Ivana Weberová. Na první pohled budí zdání příjemné a pohledné dívenky, která jakoby potřebuje chránit. Pod touto slupkou je však houževnatá, pracovitá a neohrožená doktorka práv, která dokáže tvrdě prosadit, co je správné. Zdánlivě nesmělým hláskem dokáže trefit do černého a její slova jsou jako šípy.

Můj obdiv získala svou pečlivou prací ve sněmovně zejména v oblasti přípravy zákonů. Pochvalu si vydobyla u exministra Jiřího Pospíšila za velký kus práce na občanském zákoníku a jeho prováděcích zákonů.  Významně se podílela na omezení pravomocí exekutorů a zásadním způsobem zasáhla do zákona o církevních restitucích ve prospěch státu.

Vím, že práce nad paragrafy není mediálně vděčná a mezi lidmi si oblibu těžko získá někdo, kdo je zahrabaný do knih. Právě proto bych chtěl připomenout, že veřejnost stále volá po odbornících a Iva je v oblasti zákonů fundovaná. Je na svém místě tam, kde se zákony rodí.

Jako čtvrtého jsme za Jablonecko vyslali na kandidátku Ing. Petra Beitla. Jabloneckého primátora není nutné příliš představovat. Já bych ale rád poukázal na jeho kvality v oblasti řízení, Petr je manažer každým coulem. Obdivoval jsem po komunálních volbách, jak se mu podařilo elegantně snížit stav zaměstnanců radnice o 20%, snížit náklady a po celé období vést město efektivně. Aby mi bylo správně rozuměno, samozřejmě tím nechci snižovat zásluhy ostatních lidí ve vedení města a neříkám, že je vše jen jeho zásluha. Přesto je na Petrovi znát, že je zvyklý odpovědně rozhodovat ve své firmě, je zvyklý neplýtvat a hlídat náklady. Vždy se dá u něj spolehnout, že slíbí jen to, co pak skutečně splní a na plané sliby si nepotrpí.

Petr je sportovec, dokáže přijímat výzvy a poprat se za dobrou věc. Líbí se mi, že se vždy systematicky připravuje, ať jde o řízení radnice nebo třeba televizní debatu. Na jaře měl odvahu postavit se jako protikandidát při volbě na post předsedy regionu a Přemysl Sobotka vyhrál poměrem 44:36. Jako předseda klubu krajských zastupitelů si Petr vede suverénně a odvádí dobrou práci konstruktivní opozice.

Všichni čtyři naši kandidáti se vyznačují akademickým vzděláním, pracovitostí, chytrostí a slušností. Každý z nich vyznává pravicovou filozofii svobodného jednotlivce ve svobodné demokratické společnosti. Všichni také v praxi prokazují své cítění se sociálně slabšími. Tady bych chtěl vyzdvihnout, že Ivana Weberová pravidelně formou daru podporuje neziskovou organizaci tělesně postižených a rád bych připomněl také společnou podporu neziskových organizací, kdy částka 130 tisíc určená na volební kampaň byla rozdělena mezi tyto organizace. Také po povodních mezi sebou členové oblastní rady vybrali 60 tisíc a odvezli je starostovi jedné postižené obce. ODS v Jablonci nemyslí jen na sebe.

Vím, že se naše strana dopustila řady chyb a nejvíce jí osobně vyčítám špatnou komunikaci. Navenek i dovnitř. Z Jablonce jsme vedení strany napsali nemálo kritických dopisů, přijali jsme řadu usnesení směrem k centru a upozorňovali na problémy. Na druhé straně ODS odvádí dobrou práci při správě obcí, měst, krajů i státu. Chtěl bych apelovat na všechny pravicové voliče na Jablonecku, aby nás nezatracovali, zapomněli na svou naštvanost, podpořili naše kandidáty a odevzdali svůj hlas ODS.  

Děkuji všem za přízeň a důvěru.
 
Celý text naleznete v Jabloneckém zpravodaji:

Ing. Karel Dlouhý

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz