2024

5. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Kdo káže vodu a pije víno?

Nezaujatého pozorovatele musí současné sociálně demokratické proklamace pobavit nebo vyděsit. Často se snažím přijít na to, čemu vlastně volič ČSSD věří. Předseda Paroubek vyzývá ostatní strany, zejména ODS, aby podepsaly společné memorandum, že se povede slušná kampaň. Součástí měl být i závazek, že se nebude útočit na jednotlivé osoby. Pro mentálně zaostalého jedince se to může jevit jako velice vstřícné gesto. Normálně uvažující člověk, netrpící ztrátou paměti, si vybaví billboardy z dílny ČSSD s Topolánkem ("velký muž s malou hlavou") či koláž Topolánka s G.Bushem ("za krizi můžeme společně") a podobné, osobně laděné, útočné plakáty.
Také nyní jsme svědky předvolebních ran pod pás. Topolánek s Dalíkem sdělují: "Vy umíte pracovat, my umíme vydělávat". Hlupák na to skočí, člověk rozumný se zeptá, kolik stojí kampaň ČSSD, která je dvojnásobná oproti konkurenci. Po celé republice je násobně více ploch, které draze platí socialisté. Oni umí vydělávat? Je snad ČSSD čistá a nemá na kontě nespočet kauz typu "Grossovo zázračné zbohatnutí", "Tajemství Bamberského kufříku", "Byt Bohouše Sobotky za ušetřené jízdenky MHD", "Odpuštění daní majiteli hotelu, kde se brali Paroubkovi", "Dotace do nevěstince", "Zázračné pozemky paní Exparoubkové" a další...
Kampaň ČSSD není čistá, stejně jako není čistá sama ČSSD, která řídila petici proti Topolánkovi ("Proti lžím Mirka Topolánka"). Médiím to prozradil spoluautor petice, člen hnutí Green Revolution a bojovník proti státním maturitám Adam Cyprich.
Zatímco na veřejnosti hlásá ČSSD, že chce pouze čistou předvolební kampaň, ve skutečnosti používá vskutku podivné praktiky. Jak popsal Adam Cyprich LN, přišla za ním se žádostí, aby byl iniciátorem petice, jeho kamarádka a zakladatelka hnutí Green Revolution Markéta Zahradníková. Ta je zároveň spolupracovnicí vlivného mediální magnáta Jaromíra Soukupa a sympatizantkou ČSSD. "Teprve po několika dnech a na mé naléhání mi přiznala, že za peticí stojí ČSSD," tvrdí Cyprich. Zahradníkové proto prý řekl, ať ho jako autora z petice vymaže.
Další hanebnou lest na voliče, kterou ČSSD v kampani používá, je tvrzení, že přidá potřebným z výtěžku ČEZu. I neekonom a předseda Paroubek ví, že je to úmyslně sdělená nepravda. Český stát je akcionářem ČEZu a dividendy jsou součástí příjmové stránky státního rozpočtu, což znamená, že se již děje to, co Paroubek slibuje.
Jako zlatý hřeb kampaně oranžových, dříve růžových, je sdělení, že zabrání návratu komunismu. Nechci polemizovat s tím, že komunismus u nás nikdy nebyl, takže se nemůže vrátit a tím je již slib předem splněn. Jde o to, že to zaznívá ze stejných úst, která hovoří o schvalování zákonů a Marťany a ČSSD si se spoluprací s KSČM nikdy hlavu neláme. Na krajích je poprvé od Listopadu 89 přizvali do moci výkonné a v závěru volebního období 2005-6 s komunisty schvalovali jeden zákon za druhým. Lidovci a unionisté jen trapně přihlíželi.
Paradoxně si přeji, aby levice tyto volby vyhrála. Bude to symbolický druhý výstřel z Aurory 7.listopadu, kdy podnapilý Škromach bude opět vykřikovat z okénka auta: "Natrhli jsme jim pr..!", Buzková bude tančit na stole a v Lidovém domě bude veselo do rána. Pak nastane pravá levá vláda.
ČSSD splní sliby. Důchodcům dá 13., 14.a čert ví kolikátý důchod, zavede šrotovné, které se neosvědčilo a které nyní působí problémy u sousedů ze západu i východu. Bude u nás několik mnoho měsíců parádní mejdan a mnozí si přihnou z plna hrdla, zejména ti, za něž bude stát platit hypotéky. Konec veselí bude doprovázet žaludeční nevolnost a kocovina.
Jedině krach, kolaps státních financí a tvrdý dopad zpátky na zem snad leckoho probere. Potom nastane skutečné zdražení, osekání všech výdajů, zmrazení veškerých dávek, platů a důchodů. Je to zákon ekonomie a vzpírat se mu je stejně nesmyslné jako vzepření se zákonům přírodním. Lidé mohou stávkovat a protestovat proti zimě. Mohou mít mnoho logických důvodů proti jejímu příchodu a s mnohými můžeme i souhlasit, ale zima přijde stejně a ignorovat jí znamená zmrznout.
Bohužel není jiné cesty než zopakování minulých chyb. Asi. Jedině tvrdá realita může strhnout klapky z očí zaslepencům. Krásně by se ona zaslepenost dala demonstrovat na fabrice ve Stříbře. Je tomu několik let zpátky co socialistická vláda, ve které seděla na postu ministryně zdravotnictví i dnešní hejtmanka Emerová, rozdávala z daní tuzemských podnikatelů a zaměstnanců peníze na pobídky zahraničním investorům. Ti dostali výhody, pozemky a daňové prázdniny na úkor českých výrobců. Liberální ekonomové před tímto postupem varovali a upozorňovali na následky, které musí nutně přijít. Socialisté však mají své ekonomické mágy a klasikům se posmívají. Co ekonomové tehdy předpověděli, to se nyní stalo. Zaměstnanci, kteří proti rozhodnutí vlastníka, přesunout výrobu dále na východ, demonstrují, jsou bez práce. Demonstrují zbytečně. Rozhodnutí vlastní, vedené ekonomickými zájmy, nezmění ani procesí k Lurdské Panně Marii.
Nejsměšnějším a největším paradoxem je však účast Milady Emerové na tomto protestním shromáždění. Viník současné situace přišel podpořit oběti svého někdejšího rozhodnutí a projevit jim účast. A pracující bez práce? Nic nepoznají neb je to za hranicí jejich chápání. Proto může levice snadno vyhrát volby.
 

Jiří Bečvář

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz