2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Klaus je možná jen Galileo Galilei dnešní doby

13.3.2009

Dnes se svět zabývá oteplováním. Chápu, že je to důležité téma pro lidstvo, neboť prostě teploměrem měřitelné údaje lze těžko zpochybnit a mají své důsledky. Pokud ale někdo tvrdí, že člověk a jeho činnost je hlavním důvodem a že se sebou musí něco dělat, pak se musím ptát, kdo mohl za doby ledové, o kdo za doby plné zeleně, které dobu ledovou vystřídaly v té dlouhé historii naší planety.

Ano, chováme se k zemi v mnoha ohledech nedůstojně. Bereme plnými doušky její bohatství vznikající miliony let a vracíme minimum. S ohledem na celosvětový stav společnosti, její závislosti na surovinách a prozatím objektivně velmi malých možnostech toto plnohodnotně nahradit je to prostě aktuální cesta. Zároveň se ale musím také ptát, zda v té dnešní pokřivené politice díky jejím reprezentantům a jejich honičce po volebních hlasech není to "oteplování" jen dalším způsobem jak odpoutat pozornost od neřešeného hladomoru, válek, nemocí, diktatur a dalších neduhů, které nás podle mě mají pálit daleko více. Jsem vděčný za neutuchající energii Klausovu (a nemylte se, nejen jeho, jen je prostě víc vidět a víc „křičí“) neboť je pro mě zdravou oponenturou většinovému proudu těch, kteří se snaží z měření trvající několik desetiletí či málo staletí udělat výchozí princip pro období trvající miliony let. Vždyť je zjevné, že i Slunce zvětšuje svůj objem a jednou nás, podle veřejně dostupných vědeckých studí, pravděpodobně pohltí. Troufám si tvrdit, že na Zemi bude i bez našeho přičinění díky tomu stále tepleji. Připravme se na to a neztrácejme čas.

Snažme se všichni svým přístupem obecně pomoci Zemi zmírnit dopady našeho bytí na ní. Přesto co všechno uděláme, se jednou podle mě dočkají další naše pokolení památné (poupravené) věty "A přece se otepluje".

PS: Pro ostentativní kritiky Václava Klause a jeho názorů bych rád připomněl, že například i sanace bank nás stály zlomek toho, co dnes vlády celého světa pumpují do ekonomik. Bohužel při tom jde dnes o voličské hlasy a ne o zdravý rozum. Mimochodem, kdo z Vás netopí, nepoužívá teplou vodu, nesvítí, nejezdí autem, nevyužívá hromadnou dopravu... nechť hodí kamenem :-)
 

František Matějka

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz