2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Klaus, Zeman, Topolánek

16.11.2017

 Co mají tito tři lidé společného? Každý z nich předsedal politické straně a dovedl ji k vítězným volbám. Každý z nich se stal předsedou vlády. A každý z nich v určitém okamžiku z postu předsedy vlády předčasně odstoupil.
Tito tři lidé mají tu společnou zkušenost, že patřili k nejvyšším ústavním činitelům

české politické scény. Klaus i Zeman svoji politickou kariéru završili výkonem prezidentské funkce. Topolánek se o prezidentskou kandidaturu teprve pokouší. Jakou má šanci?

Velikou. Mezi devíti prezidentskými kandidáty pouze Zeman a Topolánek mají zkušenost z vedení vlády a z mezinárodních diplomatických jednání. Pokud vezmeme ostatních sedm kandidátů, většina z nich se ani neobtěžovala kandidovat do obecního či krajského zastupitelstva. A hned chtějí skočit po nejvyšší ústavní politické funkci! Nesvědčí to spíše o jejich nezdravém sebevědomí a naivitě? U Drahoše, Horáčka a Kulhánka kvalita jejich projevů někdy vypadá, jako by prezidentské křeslo považovali za "zpestření" svého důchodu. O ostatních kandidátech nemluvě. Jsou zajímaví jenom tím, že kandidují, jinak splývají s šedým občanským pozadím. Ale všechna čest, je demokracie a je dobře, že se odvážili kandidovat.

Nepolitičtí kandidáti často zdůrazňují jako svoji ctnost, že se nezapletli do žádné aféry, že za nimi nestojí žádný zkompromitovaný poradce, že nejsou podezřelí z žádného korupčního jednání. Ale cožpak to je ctnost, když se nikdy nedostali k řešení politických problémů? Cožpak mohou být lepší, když nikdy nebyli vystaveni politickým tlakům a nemohli se osvědčit při jejich řešení? Mohou být lepší, když nikdy nezažili politický neúspěch?

Pouze Zeman a Topolánek jsou političtí protivníci o stejné váze. Topolánek má oproti Zemanovi tu zkušenost navíc, že v závěru svého mandátu předsedal Evropské unii. I když jeho předsednictví předčasně ukončil Paroubek, získal si Topolánek uznání evropských zemí při řešení plynové krize.

Pouze Mirek Topolánek je schopen se postavit Miloši Zemanovi v diskusi, aniž by se nechal vyvést z míry jeho urážkami, ponižováním, manipulací, polopravdami i prokazatelně lživými výroky. Miloš Zeman tento styl ovládá a on sám se může domnívat, že ku prospěchu této země.

Pouze Mirek Topolánek je dostatečně silná a výrazná osobnost, která je schopna se postavit mediálně-politicko-podnikatelským aktivitám Andreje Babiše. Nenechá se jím zmanipulovat, což o ostatních kandidátech vzhledem k jejich nezkušenosti říci nelze.

Mirek Topolánek do prezidentského klání nastoupil na poslední chvíli. Vzhledem ke svým dosavadním politickým zkušenostem však jednoznačně představuje "černého koně" voleb.

Teprve jeho vstupem začala mít prezidentská kampaň "šmrnc". Lze jen doufat, že v osobě Mirka Topolánka by naše země měla výrazného, důstojného a zkušeného prezidenta. Co myslíte vy?

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz