2024

sobota 27. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Koho volit: Volte voly, volte krávy, jen nevolte klerikály!

13.2.2010

To jsem našel na jednom plakátu pro volby do prvního parlamentu první republiky. Dnes bych poslední slovo zaměnil za sociály. Je to však jedno. Ekonomové se skutečně bojí ČSSD, resp. jejich preferencí, a již vidí, jak Paroubek , Rath a Sobotka se stanou vlastníky tohoto státu, který budou řídit ku svému prospěchu.

Já si naopak myslím, že to bude dobře. Koalici budou moci utvořit pouze s komunisty, a když povedou tento stát ke krachu, snad pochopí jejich nemyslící voliči, že jim skočili na špek. Už se těším, jak budou rozdávat peníze, které naslibovali. Důchodci sice budou rádi, když vůbec dostanou své důchody i bez toho srandovního „13“, ale to je taky vše. Poplatky ve zdravotnictví padnou, sociální dávky dostanou všichni, i ti kterým se již dlouho nechce pracovat. Platy ústavních činitelů se zvýší, to k urychlení bankrotu. Mateřská bude zvýšena a nemocenská taktéž. Dohnat a předehnat, bylo kdysi jejich heslo. Dnes to platí ve vztahu k Řecku.

Je škoda, že z naší země utečou investoři. Na náš sociální program se k nám však pohrnou všichni, kteří by v jiných státech museli pracovat. Snad ty čtyři roky nebudou horší, než to nač jsme byli zvyklí za „rozvinutého“ socializmu. EU bude ráda, že nemáme euro, což by bylo, jako v Řecku, větším problémem. Asi budem na dně, což by se mělo dotknout všech, pak teprve pochopí, co Paroubkovy kecy znamenaly. Budem na dně, ale s nadějí, že lidé konečně pochopí, že nic není zadarmo, nota bene, od Paroubka a spol.

Konečně se budeme mít možnost odrazit se ode dna. Musí to být odraz pěkně silný „všemi nohami“. Už nebudeme věřit zlodějům v bankách, cestovních kancelářích a snadným výdělkům. A těší mě, že se toho zúčastní i poťouchlík na hradě, který bude chycené zloděje omilostňovat. Jen mám obavy, že v našich generacích zanechaly stopy dějiny již od Bílé Hory, a že vše opět přijmeme, jako stádo ovcí.
 

Ivo Rottenberg

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz