2024

čtvrtek 16. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Kraje pod vedením ČSSD omezují železniční dopravu

1.12.2009

Od půlky prosince se výrazně omezí železniční doprava. Například v Královéhradeckém kraji představují chystané změny jízdních řádů snížení až o osm procent. V průměru v českých krajích ubudou dvě procenta železničních spojů. O těchto změnách kraje rozhodly potom, co se podařilo prosadit dlouhodobou podporu státu pro regionální železniční dopravu.

"Těmito změnami sociální demokraté popírají všechny předvolební sliby. Dosud jsme od nich slyšeli, že kraje musí zajistit dostupnější a lepší veřejnou dopravu. Toto je jasná odpověď všem voličům, jak je to s levicovými populistickými sliby," říká místopředseda ODS Petr Bendl.

Postup krajů považuje bývalý hejtman nejen za zcela špatný, ale i nebezpečný. "V minulosti jsme také museli sáhnout k omezení spojů. Dělo se tak ale výhradně po veřejné diskusi, na základě čísel Českých drah a zároveň na základě vlastních analýz," dodal Bendl.

Podle místopředsedy ODS je nepřijatelné, že kraje na jedné straně proplácejí například zdravotnické poplatky a na druhé šetří v oblastech, za které nesou zásadní odpovědnost. Současné vedení krajů podle něj selhává. Na veřejnost už také pronikl plán Davida Ratha na razantní rušení tratí. Mělo by se o tom jednat na zastupitelstvu 30. listopadu.

Středočeský kraj letos utratí 80 miliónů korun za slevy na jízdném pro všechny žáky a studenty bez rozdílu. V příštím roce to má být dokonce více než 200 miliónů korun. V této souvislosti pokládá Petr Bendl rušení tratí za zásadní chybu a příklad neodpovědné politiky.

 

Více o uvažovaných změnách na tratích ve Středočeském kraji naleznete ZDE
 

Petr Bendl

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz