2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Krajská koalice jak dál?

21.1.2015

 Jeden hot a druhý čehý. Situace po odvolání Zuzany Kocumové z pozice náměstkyně hejtmana a radní pro zdravotnictví je na kraji pořád zamotaná. Zatímco Starostové, kteří odvolání Kocumové navrhli a dovedli do konce, se tváří, že koalice pokračuje, Změna je opačného názoru. Tedy alespoň část Změny. „Odvolání Zuzany Kocumové nejde jen tak přejít. To bylo hrubé porušení koaliční dohody," říká předseda Změny Jan Korytář.

„Starostové se tváří, jako že se nic nestalo, ale stalo. Koaliční smlouvu sice přímo nikdo nevypověděl, ale jako by se stalo, nefunguje to." Jan Korytář, předseda Změny pro LK
„Koaliční dohodu nikdo nevypověděl, běží dál. Tudíž od zastupitelského klubu Změny očekáváme, že teď navrhne do Rady kraje jednoho člověka, aby byl doplněn počet po odvolání Zuzany Kocumové," nastiňuje svůj úhel pohledu radní Marek Pieter (SLK). To potvrzuje i radní Josef Jadrný, který nedávno vystoupil ze Strany Zelených, ale členem klubu Změny stále zůstává.
„Situaci řešíme, v klubu se normálně bavíme," říká Jadrný. Jinak to ale vidí předseda Jan Korytář. „Nejde zapomenout, že na odvolání Zuzany Kocumové se podíleli i někteří členové našeho klubu. Takže klub se nerozpadl, ale jako by se stalo. Stejně jako koalice. Koaliční dohodu sice nikdo nevypověděl, ale koalice jako taková nefunguje. Příští týden se rozhodne, nechci předjímat, ale budeme to muset nějak rozseknout," říká.V Radě kraje navíc sedí i Ivana Hujerová, která z klubu Změny vystoupila už před půl rokem. „To vůbec nebudu komentovat, to je věc Změny, koho v Radě má," odpověděl hejtman Martin Půta.

Zdroj: Deník.cz, autorka Jana Pavlíčková

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz