2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

KRAJSKÉ VOLBY 2008

25.3.2009

KANDIDÁTI

VOLEBNÍ PROGRAM

Přimlouvám se za Váš hlas pro ODS
STANISLAV PĚNIČKA

Dnes a zítra se konají volby do krajského zastupitelstva. Volby se konají v atmosféře, kdy je mnoho lidí politikou znechuceno. Média šíří informace o nejrůznějších aférách, předvolební kampaň je vyhrocena a jsou do ní vnášena témata, která nemají se správou krajů vůbec nic společného.
Věřím tomu, že drtivá většina občanů našeho kraje si zachová zdravý rozum, a bude při své volbě přemýšlet a bilancovat. Myslím, že uplynulých osm let, kdy bylo ve vedení Libereckého kraje ODS, bylo úspěšných. Měl jsem šanci podílet se na řadě rozvojových projektů na mnoha místech celého kraje a mám z toho dobrý pocit. Zřejmě v každém městě, městečku či obci pocítili nebo pociťují podporu kraje. Lze zmínit stovky milionů, které byly vloženy do oprav silnic a mostů. Finanční podporu poskytoval kraj i spolkům, pořadatelům kulturních a společenských akcí, peníze byly dávány na opravu památek.
Krajská politika je něco jiného než politika na úrovni centrálních orgánů – Vlády ČR a Parlamentu ČR. Řízení kraje má blíže ke komunální politice. Krajská politika je o práci a lidé z ODS ukázali, že pracovat dovedou. Prosím myslete na to, až budete stát nad obálkou s volebními lístky. Za Vaši podporu předem děkuji.
Stanislav Pěnička, kandidát ODS do krajského zastupitelstva

 

Primátorský den solidarity
Vladimír Kordač

Dne 27. září 2008 se v liberecké Tipsport areně konal již 7. ročník Primátorského dne solidarity, zaštítěn primátorem města Liberce Ing. Jiřím Kittnerem a agenturou PRESTIGE Management. Letošní ročník charitativní akce byl věnován100. výročí založení hokejového svazu a na ledě se představili zástupci týmu legend a HC Bílí Tygři. V průběhu hudebně-sportovního programu se podařilo ve veřejné sbírce Nadace EURONISA s názvem „Pozvedněte slabé!“, získat finanční prostředky ve výši 450 254 Kč. Výtěžek bude použit na nákup polohovacích lůžek vybavených speciální matrací Duotera, která budou věnována LDN Krajské nemocnice Liberec.
Letošní ročník Primátorského dne solidarity byl stejně jako ročník předešlý zaměřený na pomoc našim nejstarším občanům, jejichž zdravotní stav jim nedovolí pobývat v jejich domovech a jsou odkázáni na péči zdravotnického zařízení. Cílem akce bylo vybrat částku na zakoupení polohovacích lůžek pro Léčebnu dlouhodobě nemocných Krajské nemocnice Liberec, která poskytuje geriatrickou péči převážně seniorům při narůstajícím poklesu soběstačnosti či po komplikovaných operacích, které si žádají dlouhodobější doléčení. Elektronicky ovládaná lůžka nabízí komfort a pohodlí nejen uživatelům, ale také zdravotnickému personálu, který díky jednoduché manipulaci se zařízením může věnovat větší péči pacientům.
Do sbírky se opět svými sponzorskými dary zapojily nejen firmy z libereckého regionu,hokejisté ale i občané mohli přispět během dne dobrovolnou částkou do několika připravených kasiček, nebo odeslat DMS zprávu prostřednictvím mobilních telefonů.
Jak již bylo zmíněno, tato charitativní akce se s ohledem na 100. výročí nesla v duchu ledního hokeje. V zápase proti sobě na ledě nastoupily legendy českého hokeje Milan Nový, Milan Chalupa, Oldřich Válek, Bedřich Ščerban, Martin Maškarinec, Jaromír Látal, Zdeňek Eichenmann, Jiří Mašat, vedeni Radimem Zikou a výběr HC Bílí Tygři s kapitánem Jiřím Kittnerem. Oba týmy předvedly skvělou a bojovnou hru, která diváky nejenže bavila, ale častokrát i rozesmála. „Zápas, který jsme hráli, měl svou sílu v dobré myšlence a vítězem byl každý, kdo tento večer podpořil“, komentoval utkání kapitán vítězného týmu Jiří Kittner. Bílí Tygři porazili družstvo Českých hokejových legend s výsledkem 8:7.
V rámci doprovodného programu mohli diváci díky svým tipům na vítězné družstvo vyhrát mimo jiné vstupenky na koncert Karla Gotta. Ocenění si také odnesly vítězky soutěže o originální vozidlo na ekologický pohon, která byla vyhlášena v rámci akce Den bez aut, který se konal 22 září v Liberci. Jako součást hudebního vystoupení se představily krásné dívky z tria Inflagranti, jejichž charismatické podání klasické hudby bylo jedinečným a nezapomenutelným zážitkem nejen pro vyznavače tohoto hudebního žánru. Zahanbit se ale nenechali ani zástupci moderní pop music Sámer Issa a Helena Zeťová, kteří předvedli hudebně-taneční show dokonale kombinující prvky r´n´b´, hip hopu a pop music. Chybět nemohl dětský sbor Severáček s osobitým podání české hymny nebo populární žákovský orchestr Big band. Pomyslnou třešničkou na dortu byly bezpochyby Bacily Václava Neckáře, kteří se představily na závěr večera skvělou show, do které se plně zapojily přítomní diváci.
Večerem provázela moderátorská dvojice Štěpánka Duchková a Petr Vichnar, která dodala celé akci nejen vtip a šarm, ale také nadšení pro správnou věc, jakou tento charitativní večer bezpochyby byl.

Vážení členové a příznivci ODS Libereckého kraje, milí přátelé.

Náš demokratický systém nabízí občanů prostřednictvím voleb hned několikerou možnost ovlivnit řízení a chod naší země na komunální, krajské i parlamentní úrovni, kde navíc při dvoukomorovém parlamentním systému volíme Senát a Sněmovnu. Každý občan chápe jinak význam jednotlivých voleb a je pravděpodobné, že podle hesla o košili bližší kabátu jej asi ve většině případů nejvíce zajímá, kdo bude v jeho obci či městě starostou. Když si položíme otázku, jaký význam potom mají v této problematice krajské volby, chce se přesto říci, že zcela stejné jako ty komunální a oboje parlamentní. A je to pravda…
Termín spojité nádoby totiž patří k našim volbám jako na míru ušitý. Hovoříme sice často u starostů a senátorů o potřebě osobností a u krajských a sněmovních voleb o potřebě programů a vizí politických stran, ale obojí spolu úzce souvisí.
V Libereckém kraji vzala na sebe ODS před osmi lety nelehký úkol uvést v život systém krajské samosprávy. Nebylo to lehké i proto, že ve vládě byli po většinu té doby zástupci zcela jiného pohledu na řízení společnosti. Socialistický centralismus svazoval v lecčems po šest let i našemu kraji ruce. Když přišla konečně do Strakovy akademie reformní koaliční vláda, která by mohla být pro vedení našeho kraje dobrým partnerem, její ruce pro změnu svazuje poměr sil ve Sněmovně a politická kultura, kterou zde určuje několik ambiciózních poslanců, kteří se sice ohánějí stranickou legitimací ČSSD, ale bližší je jim rétorika a sociální demagogie komunistů. Proto by jim také, bez ohledu na jejich ujišťování o opaku, vyhovovala ze všeho nejvíce společná vláda s komunisty či jejich parlamentní podpora jako v době krátké Paroubkovy vlády všehoschopných „talentů“.
To není žádný prvoplánový politický strašák a také to mezi ČSSD a KSČM není ani žádné účelové politické spojenectví. Musíme si uvědomit, že většinu těchto lidí spojuje stejný způsob myšlení, používání stejných principů laciného populismu, často stejný či příbuzný pohled na naši minulost – a také podobně zapuštěné kořeny v minulosti. Nepřehlížejme to!
Na každý problém však vždy existuje řešení. Zamýšlet se nad naší politickou realitou a jít k volbám je toho základ. Od nedokončené práce se nemá odcházet a tak chci věřit, že voliči na Liberecku dají šanci ji současnému vedení svého kraje úspěšně dokončit. Je úkolem členů ODS jít k volbám a přesvědčit i své okolí, že ODS je stranou, která má jasný program a dobré kandidáty. Ti jsou ze všech našich oblastí zastoupeni vyváženě a jsou zárukou, že Liberecký kraj bude dobrým domovem pro všechny.
Na shledanou ve volebních místnostech…

 

MUDr. Přemysl Sobotka
předseda
Regionální sdružení
ODS Libereckého kraje
 

 

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz