2024

čtvrtek 18. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Kuba rozcupoval Topku kvůli Drábkovi: Vaše neschopnost poškozuje i ODS!

26.2.2013

 "Ukazuje se, že náš koaliční partner tento rezort ne zcela zvládá. Bohužel, tyto chyby pak dopadají na celou vládu a škodí i obrazu ODS, která má post premiéra," myslí si Kuba. Je přesvědčený, že systém dávek nesmí být ohrožovaný nezodpovědnými kroky.

Ministerstvo, které po Jaromíru Drábkovi (TOP 09) nyní řídí Ludmila Müllerová (také TOP 09), se dostává do hledáčku občanských demokratů stále častěji. Po prezidentských volbách, v nichž se do finálního kola dostal i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, se straně prudce zvýšily voličské preference.

TOP 09 následně odmítla podepsat revizi koaliční smlouvy, pokud v ní nebude závazek vlády o přistoupení k fiskálnímu paktu Evropské unie do konce letošního roku. ODS "ultimátum" odmítla a řekla, že přistoupení ke smlouvě bude na pořadu dne až po schválení fiskální ústavy a po přijetí ústavního zákona, který by přikázal vypsání referenda v případu přijetí eura.

Následně vystoupila Kohoutová, ta kritizovala kroky ministerstva ohledně systému docházky v nezaměstnanosti (DONEZ).

Nyní mají občanští demokraté další cíl, kam se mohou strefovat. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zakázal svým prvostupňovým rozhodnutím plnění smlouvy na systém výplaty sociálních dávek mezi státem a společnost Fujitsu Technology Solutions. Nelíbilo se mu, že forma dostala lukrativní zakázku bez výběrového řízení.

Podle rozhodnutí ÚOHS porušila ministerstva při uzavírání dodatků zákon o veřejných zakázkách. Ministerstva měla podle úřadu zadat plnění služeb na základě smluv, které by byly uzavřeny na základě výsledků řádného zadávacího řízení. "Jejich postup tak mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky," dodal Švanda.

Ministerstvo práce pod vedením Drábka na nový systém nevypsalo výběrové řízení, ale připojilo se k rámcové smlouvě s firmou Fujitsu Technology Solutions, kterou Česko má od roku 2008. Exministr Drábek tento postup bránil. Podle jeho rozboru mohl totiž resort takto postupovat a k zavádění nových informačních technologií pro vyplácení dávek tuto cestu použít.

Nové programy nahradily od loňského ledna zavedený OKsystém, ten měl monopolního dodavatele. Smlouva ministerstva práce s firmou Fujitsu platí jen do konce letošního roku, dodatky do konce roku 2015. Resort plánuje vyhlášení výběrového řízení na správu a provoz systému.

Autor: EuroZprávy.cz / tl / Mfx

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz