2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Liberecká ODS představila kandidátku do senátu

19.1.2016

V pondělí 18. ledna 2016 proběhlo v Liberci setkání se zástupci médií za účasti 1. místopředsedy senátu PČR MUDr. Přemysla Sobotky, kandidátky do senátu Ing. Martiny Bufkové Rychecké a předsedy RS ODS Libereckého kraje Ing. Dana Ramzera. 

Hlavním tématem tiskové konference bylo představení Ing. Martiny Bufkové Rychecké, kandidátky ODS do senátu za obvod číslo 34 – Liberec.  

Úvodem Dan Ramzer přivítal přítomné novináře, krátce představil kandidátku Martinu Bufkovou Rycheckou a poděkoval Přemyslu Sobotkovi za dlouholetou práci v senátu. „Přemysl Sobotka zaujímal dlouhodobě vysoké ústavní funkce, byl předsedou a 1. místopředsedou senátu. Po celou dobu velmi dobře a důstojně reprezentoval Liberecký kraj.“ řekl Ramzer.

Přemysl Sobotka zdůraznil, že nekandidovat bylo jeho osobní rozhodnutí. "Není to proto, že bych se bál prohry, ale po dvaceti letech ve vysokých ústavních funkcích a mnoha zahraničních cestách bych se chtěl vrátit ke komunální politice na úrovni kraje. Chci tak zúročit bohaté zkušenosti, které jsem za ta čtyři volební období získal," řekl Sobotka a dodal: "Podporuji kandidaturu inženýrky Rychecké a jsem připraven jí se vším pomoci. Podle mého názoru má všechny předpoklady pro úspěch a následně práci v senátu."   

Martina Bufková Rychecká na sebe prozradila, že je zakládajícím členem Asociace veřejných zakázek, v minulosti pracovala na Magistrátu Města Liberce a poté v roce 2002 založila vlastní společnost, zaměřenou na poradenství při zadávání veřejných zakázek. Není členkou žádné strany a svou kandidaturou se rozhodla podpořit ODS proto, že politické cíle a program strany jsou jí dlouhodobě blízké. „Jsem přesvědčena, že jako nezávislá a politickou minulostí nezatížená kandidátka, mohu dát pravicově smýšlejícím voličům naději, že ODS není stranou bez budoucnosti, jak to ze svého okolí často slyším. Ale že je stále ještě schopna oslovit a ke kandidatuře přimět i lidi, kteří se doposud politicky neangažovali,“ říká Rychecká. 

Předseda regionálního sdružení ODS pro Liberecký kraj Ramzer doplnil, že Martina Bufková Rychecká má při práci v Senátu co nabídnout: „Využít může zkušenosti z práce se zákonnými normami, které při své dlouhodobé praxi se zadáváním veřejných zakázek získala nebo znalost legislativního procesu. Toho se měla příležitost účastnit jako členka Rady AVZ při připomínkování nového zákona o zadávání veřejných zakázek.“

Ing. Martina Bufková Rychecká:

Narodila se v roce 1968 v Teplicích. Do Liberce se přestěhovala v roce 1980 a žije zde dodnes. Absolvovala Gymnázium F. X. Šaldy v Liberci a poté vystudovala fakultu stavební na ČVUT v Praze, obor ekonomika a řízení stavebnictví.  

Od roku 1995 pracovala na Magistrátu města Liberec v pozicích vedoucí Oddělení veřejných zakázek a vedoucí Odboru kanceláře primátora.  

V roce 2002 založila společnost Compet Consult s.r.o., jejíž stěžejní činností je administrace veřejných zakázek a poradenská činnost v této oblasti. Jako jednatelka této společnosti se podílela na úspěšném zadání stovek veřejných zakázek v řádu miliard korun. 

Byla u zrodu Asociace veřejných zakázek, jako její zakládající člen, kde od doby jejího založení v roce 2006 působí jako členka rady této organizace. Je rovněž zástupcem společnosti v Komoře administrátoru veřejných zakázek.  

Věnuje se rovněž přednáškové činnosti. V roce 2006 absolvovala školení školitelů zákona 137/2006 Sb. a stala se kvalifikovaným školitelem MMR pro tento zákon. Vedla řadu seminářů pro zadavatele i dodavatele veřejných zakázek jak v Libereckém kraji, tak na celorepublikové úrovni.  

Je vdaná, má syna Šimona.
  
 
Mgr. Vladimír Kordač
manažer RS ODS
Liberecký kraj

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz