2024

pondělí 29. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

LÍDR LIBERECKÉHO KRAJE ZDENĚK MACH

28.8.2009

Představení - videoklip:

 

Rozhovor pro JABLONECKÝ ZPRAVODAJ

Kandidátku ODS v Libereckém kraji vede Zdeněk Mach
Do nadcházejících předčasných parlamentních voleb vyslala ODS v Libereckém kraji sedmapadesátiletého semilského rodáka Zdeňka Macha.
Na Jablonecku není příliš známou osobností a je na místě jej trochu představit. Zkušenosti z období totality, kdy mu komunisté kvůli rodinnému vlastnictví místního lomu nedovolili vystudovat vysokou školu, společně s jeho vírou v individuální schopnosti každého člověka ho přivedly mezi zakládající členy ODS v Semilech. S prací v Poslanecké sněmovně má již své zkušenosti a v tomto volebním období je místopředsedou zemědělského výboru. Zemědělskou a venkovskou problematikou se zabývá dlouhodobě a prosazuje, aby zemědělství nebylo chápáno pouze jako produkce potravin, ale také jako soubor činností, které spoluutvářejí krajinu.
V době současné ekonomické krize, která postihla Liberecký kraj zavíráním sklářských a textilních podniků, navrhuje Zdeněk Mach zkvalitnění podnikatelského prostředí, tedy zjednodušení administrativní zátěže a udržení současného daňového zatížení.
Zdeněk Mach je členem nejvyššího stranického vedení - Výkonné rady ODS a v září zakončí studium na VŠ CEVRO Institutu, obor politologie-mezinárodní vztahy.

JZ: Pane poslanče, můžete pro Jablonecký zpravodaj odpovědět na několik stručných otázek?
Poslanec Zdeněk Mach: Samozřejmě.

JZ: Jak dlouho se pohybujete v politice?
Od roku 1993, kdy jsem začal pracovat ve funkci oblastního manažera. Před tím jsem samozřejmě politiku sledoval a listopadové události prožíval velmi intenzivně a osobně.

JZ: Pokud vím, byl jste asistentem poslance Václava Hanuše. Ještě v nějakých funkcích jste pracoval?
Poslanec Zdeněk Mach: V letech 2001 - 2003 jsem byl předsedou místního sdružení v Semilech. V minulých volbách jsem byl zvolen do sněmovny. Stručně se dá říci, že se šestnáct let v politice pohybuji, znám naše představitele od těch zakládajících až po ty současné.

JZ: Takže můžete srovnávat. Je to opravdu o tolik horší než dříve, jak se dnes říká?
Poslanec Zdeněk Mach: V ODS jsem zažil doby dobré i krizové, ale nechci nic zobecňovat. Každý z kritiků poměrů by si měl uvědomit, že se vyvíjí celá společnost, mění se priority a mění se životní úroveň. Po Listopadu nám stačila svoboda a ODS jako jediná formulovala potřebu liberalizace, zejména trhu, potřebu rychlého rozvoje ekonomiky a privatizace. Dnes je životní úroveň na daleko vyšším stupni a pochybuji, že se najde někdo, žijící hůř než na sklonku totality. Současně s tím vzrůstají i naše nároky a aniž si to uvědomujeme, rychle si na vyšší standard zvykáme.
K té Vaší otázce: není to horší než dříve. Ani v politice ani ve společnosti. Je to prostě jiné a i my jsme jiní.

JZ: Co vzkážete našim čtenářům na závěr?
Poslanec Zdeněk Mach: Přeji dobrou a promyšlenou volbu, která nasměruje Česko správným směrem. Moje motto zní: „ODS je zárukou nekomunistického vývoje“ a to vidím jako velice důležité v době, kdy hrozí reálné spojení ČSSD s komunisty.
Nevěřte nereálným slibům. ODS sice nevyřeší všechny problémy, ale narozdíl od levice se je skutečně snaží řešit a to je dlouhodobá práce. Jak říká Přemysl Sobotka: kdo chce vidět, ten vidí a výsledky hovoří jasně.

JZ: Děkuji za rozhovor
Poslanec Zdeněk Mach: Já také děkuji a přeji všem vydařené babí léto.
 

-vlk-

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz