2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Luxusní proletáři

20.6.2009

Naši hlavní zastánci chudých si užívají přepychu. Dámy a pánové, kdo z vás to má? Ale voliči pupkatých "proletářů" jistě pochopí, že je naprosto v pořádku dopřát si apartmá, kde jedna noc stojí tolik, co si oni vydělají za rok.

Po andělském vejcobití či po vzdání kandidatury Brožové zavítalo vedení socialistů do přepychového hotelu Kempinski. Možná, aby v luxusu zapomněli na utržené rány. Vždyť nic nezahřeje lépe než polévka za cenu tří hlavních jídel poledního menu v běžných restauracích.

Jaký kontrast k jejich voličům. Podle socialistů umírají stařenky v nemocnicích, protože je zlí lékaři nechtějí ošetřit, dokud nezaplatí třicet korun, mnozí zaměstnanci ke konci každého měsíce hladoví kvůli zlým kapitalistům, kteří je vykořisťují a tito chudí nemají vůbec žádné zastání, protože si s nimi mocní dělají co chtějí.

Mediální obraz, který socialisté vytvářejí, je stejně křivý jako jejich charakter. Na jedné straně plná ústa chudých, slova o tom, jak Jiří Paroubek je nejhůře placený poslanec, na straně druhé okázalé předvádění drahých obleků, svatba v dalším přepychu coby svatební dar od kamaráda, bývalého agenta STB, kterému socialistický ministr financí Sobotka nechal vrátit mnoho milionů korun ze státního, okázalé předvolební kampaně a ještě opuletnější "žranice".

Neskutečná ztráta paměti po čtyřech dnech od návštěvy je vcelku obdivuhodná. "V noci z pátku na sobotu jsem tam nebyl, protože jsem si připravoval projev na schůzi ústředního výboru. ... Už si to nepamatuji. ... Jestli tím chcete jako ukázat, že je ČSSD buržoazní strana... a co by na tom bylo špatného?"

Špatného by na tom nebylo celkem nic, i když existují určitě lepší způsoby jak utrácet peníze, pokud... Pokud by nehráli na závist chudých upozorňováním na to, kolik si vydělal expremiér Topolánek. Dokonce se k tomuto kroku, hraní na závist, Jiří Paroubek přiznal v rozhovoru pro MF DNES. Zrovna tak billboardové heslo "Nechceme Evropu pro bohaté".

Pokud by socialisté nehanili všechny úspěšné a bohaté a nechtěli je za jejich úspěšnost či majetek trestat, nevyvolávali vůči těmto lidem závist a nenávist a nedělali z těchto lidí netvory světa, pak by jejich dýchánky v prezidentském apartmá za 130 tisíc na den nechávaly veřejnost chladnou. Kázat lidem obyčejnou vodu a sami popíjet unikátní značkové archivní víno je farizejství.

Opravdu si socialisté myslí, že jim jejich voliči budou věřit, když se provalí jejich večírky v nejluxusnějším prostředím? Stačí si vzpomenout na naše fotbalové reprezentanty. Podle Jiřího Paroubka v centru hlavního města "čtyřky" nejsou. "A proč bych já jako předseda sociální demokracie měl chodit do tý čtyřky? Já si to platím ze svého," čílí se Paroubek. Zajímavé, na přímou otázku novinářů "Měli jste k dispozici prezidentské apartmá?" odpověděl vyhýbavě. Zdůraznil, že on ani sociální demokracie luxusní pokoje neplatili.

Předseda socialistů by jako bývalý náměstek RaJ měl vědět, že cenové kategorie restaurací už neexistují. A že by se v centru takové restaurace "čtyřky" nenašly? Našly, ale to jen šéf socialistů neskutečně hloupým způsobem omlouvá svou zálibu v přepychu.

Z historie víme, že vůdci proletářů byli dvojí. Ti skuteční, kteří sami vzešli z nuzných podmínek a pak proletáři luxusní, kteří se navenek brali za chudé a sami si v soukromí užívali majetku a výdobytků kapitalismu a na proletáře si jen hráli za účelem získání moci. K jaké sortě proletářů asi patří vedení socialistů? K těm skutečným anebo těm luxusním?

 

Rudolf Polanecký

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz