2024

úterý 19. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Místo Lesáku Bahňák. Hodně drahá kampaň

17.6.2019

 Když jsme před několika lety varovali před šlendriánsky připraveným projektem rekonstrukce Lesního koupaliště z kuchyně Změny pro Liberec Jana Korytáře, byli jsme opakovaně napadáni. Mimo jiné s tím, že oni připravili projekt výrazně levnější než my kdysi. Skutečnost?

 

Lesák je opravený špatně  – protože vana je děravá jak cedník a neudrží vodu. Nemá vodu, před čímž jsme varovali, a proto jsme v původním projektu měli mimo jiné vrt pro zajištění vody. Místo vody je ve vaně bahno. Nutná je tak další náprava. Což bude stát nemalé peníze.
Navíc nakonec stále není jisté, že vody bude dost a že se Lesní koupaliště nestane koupalištěm jen příležitostným. To ukáže až vydatnost vrtu. A to ani nemluvím o nutnosti kontroly kvality vody, na což jsme také upozorňovali, ale byli jsme „opravováni“, že to nutné není. Je. A  jak bude v  letních měsících dopadat, je velmi nejisté.
My to ale nevzdáváme, jen říkáme, že se stává to, co jsme kdysi říkali, na co jsme upozorňovali. Že pokud chceme Lesní koupaliště, musíme do něj investovat finanční prostředky a zajistit skutečnou funkčnost, nikoli Potěmkinovu předvolební vějičku z  pera a  marketingového plánu Jana Korytáře.
Správu Lesního koupaliště převezmou Městské lesy Liberec. To dává svůj smysl, navíc to umožní efektivnější (a  levnější) provoz. Vanu opravujeme tak, jak bylo potřeba již před tím, než se s ní a v ní chlubil v plavkách Jan Korytář. Aby netekla teď a aby vydržela další roky. Děláme vrt, abychom do areálu dostali vodu. Protože dovážet ji opravdu nechceme (protože je to drahé, protože je to neekologické, protože je to vrcholně nesmyslné).
Věříme, že ve vrtu bude vody dost. A že bude možné udržet vodu v požadované kvalitě, kterou vyžadují normy a  legislativa. A  doupravíme také okolí, aby odpovídalo očekávání návštěvníků. Jinými slovy – postupně naplňujeme projekt, jak jsme jej kdysi navrhli, diskutovali a  jak dával smysl. Mohl být již realizovaný dávno. Navíc peníze nyní nejdou z  dotací, ale z  rozpočtu města. Zatímco dříve to mohlo být naopak.
Jenže to by nepřineslo politické body populistovi Janu Korytářovi.
A  tak si musí obyvatelé Liberce počkat.

Mgr. Petr Židek, MPA; ZDROJ: LIBERECKÉ ZPRÁVY

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz