2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Nápady Paroubkovců by vedly ke státnímu bankrotu

6.7.2009

Představte si, že vám někdo blízký onemocní angínou, bude mít čtyřicítky horečky a vy mu naordinujete šokovou terapii - hodíte ho do studené vody. O výsledku léčby není ani třeba psát. Neštěstím ovšem je že podobně se chystá léčit ekonomickou krizi ČSSD a v rolích pacientů máme být my všichni. Co jiného je zvýšení návrh oranžových na zvýšení podnikových daní v příštím roce? Šílenství, kterému musí rozumní lidé zabránit.

Protikrizová opatření z dílny vládního NERV pochválila Evropská komise, namísto toho nápady sociálních demokratů na boj s krizí sklízí obdiv pouze v Lidovém domě. Nelze se tomu vůbec divit. ČSSD se rozhodla nalákat voliče sliby velkorysých sociálních dávek, které přijdou státní kasu na hezkých pár desítek miliard korun. Ovšem ty se musí také někde najít a sociální demokracie se chce stát novodobým Jánošíkem ve stylu bohatým krást a chudým dávat. V příštím roce mají firemní daně v souladu s vládní reformou veřejných financí klesnout na 19%, ovšem Lidový dům nyní podnikatelům pohrozil, že jim zvedne daně na 21%.

Je to další z hloupých oranžových nápadů, protože ekonomičtí experti správně poukazují na to, že ony potřebné miliardy se takto nezískají. Každý člověk znalý podnikání ví, že existuje x způsobů, jak se úspěšně vyhnout placení vyšších daní. Pomocí zvýšených nákladů se sníží daňový základ, firma přestěhuje své sídlo do některého z daňových rájů atd..

Další z možností je, že podnikatel u nás rovnou zruší výrobu a půjde někam, kde je levněji a stát se k němu chová slušněji. Tato špatná zpráva je i varováním pro potenciální investory, kteří se státu zvyšujícímu daně zdaleka vyhnou.

Takže výsledkem populismu Lidového domu bude akorát tak krach veřejných financí a rovněž vysoká nezaměstnanost, protože za takových podmínek si každý podnikání a vznik nových pracovních příležitostí rozmyslí.

Naštěstí už lidé začínají myslet hlavou a například senioři vědí, že sice oněch dva a půl tisíce korun slibovaného vánočního příspěvku jim nakrátko pomůže, ovšem nakonec se může stát, že v příštím roce nebude na důchody.
 

Jan Ziegler

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz