2024

5. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Nechutná mi moc. A Paroubek lže, pustil se ministr Janota do ČSSD

29.1.2010

Slyšet takto mluvit ministra financí je velmi nezvyklé. Do ostřejších výměn názorů s politiky se nepouští, ale Paroubek ho zjevně hodně naštval.

"Ten takzvaný druhý Janotův balíček obsahuje řadu překvapivých až skandálních věcí, vypadá to, že úředníci na ministerstvu financí již počítají s privatizací důchodového systému. To ale ČSSD nepřipustí," řekl třeba Paroubek na tiskovce socialistů.

"Sbližování u DPH nenavrhuji, Paroubek si to vymyslel"
Janota se ohradil i proti dalším tvrzením šéfa sociální demokracie. "Co se týče daně z přidané hodnoty, žádné navyšování, sbližování sazeb nenavrhuji, toto si pan Paroubek opět vymyslel," uvedl Janota.

Čtyři hodiny před tím předseda ČSSD v Lidovém domě hřímal, jak šéf ODS vybrebtal, že spolu s exministrem financí Miroslavem Kalouskem a s Janotou plánují jednotnou sazbu DPH ve výši 17 procent. A že zdražení potravin či léků takto zvýšenou daní oranžoví také nepřipustí.

Do třetice se Janota ohradil i proti tomu, že navrhuje snižovat platy státních zaměstnanců každý rok o procento. "Zmrazení platu zaměstnanců absolutně neřeším," odmítl výpad z Lidového domu.

Paroubek: Želva je proti ministrovi financí rychlík
Paroubek byl na Janotu hodně nabroušený. Chystá podle něj řadu překvapivých až skandálních věcí. "Je zřejmé, že se plně ztotožňuje s programem TOP 09 a ODS," prohlásil. V jeho plánech už prý jen chybí, aby si pacienti připláceli na léčbu chřipky, akné či některé operace. O tom uvažuje právě nová strana TOP 09.

"Želva je proti ministru financí Janotovi rychlík," vpálil mu Paroubek i to, že na jeho vkus pomalu připravuje snížení platů manažerů firem se státní účastí jako jsou ČEZ, České dráhy či Česká pošta.

Ekonomický expert socialistů Jan Mládek nejdřív Janotu pochválil, že si ho pamatuje jako výborného technokrata, teď se mu ale podle ČSSD zalíbila moc. "Když sleduji jeho počínání, uvažuji o tom, že mu v antikvariátu koupím knihu Jak chutná moc," prohlásil Mládek.
 

MfDnes

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz