2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Největší louka na světě

23.2.2012

V Severočeském muzeu v Liberci proběhla ve středu 23. února 2012 vernisáž výstavy LOUKAMOSAIC, která potrvá do 6. května.
Vernisáž zahájil ředitel muzea Mgr. Jiří Křížek, který v úvodním slovu podtrhl význam projektu. O projektu samotném a jeho záměru krátce promluvil akademický sochař Michal Bouzek. Příjemnou atmosféru doplnil hudební program dua Viktoria Vechir a Vladimír Sůva, inspirovaný indickou hudbou. Pozvání na vernisáž přijala též náměstkyně ministra školství Ing. Eva Bartoňová.

Co je Loukamosaic?

Nejedná se o výstavu v běžném smyslu slova, ale o umělecký projekt s charitativním přesahem. Loukamosaic je unikátní umělecké dílo, do něhož se doposud zapojilo přes 6000 lidí ze všech koutů světa na základě společného projektu akademického sochaře Michala Bouzka a malířky Lucie Crocro. Je vystavováno v galeriích, muzeích a botanických zahradách. Po dobu trvání výstavy se děti i dospělí mohou podílet na tvorbě největší společné mozaikové louky.


Hlavní myšlenkou projektu LOUKAMOSAIC je vytvoření unikátního uměleckého díla, které propojuje děti i dospělé tvorbou mozaik. Všichni, kteří se tvorby účastní a zakoupí sběratelský tisk, obdrží identifikační číslo a jejich umělecké dílo se stane součástí "louky". Každý umělec tvoří šestiúhelníkovou mozaiku květiny z různobarevných keramických střípků. Z těchto individuálních mozaik je poté skládána velká louka - LOUKAMOSAIC. Květiny, jako součást rozsáhlého uměleckého díla, jsou vystavovány v různých kulturních institucích po celé Evropě a později budou vystaveny na symbolicky významném místě. Individuální květinové mozaiky se objeví na webové stránce projektu, která umožní každému prezentovat své vlastní umělecké dílo.


V Liberci jsou vystaveny také mozaiky projektu Barevný dialog Zittau-Liberec. Interaktivní výstavy se mohou účastnit jednotlivci, rodiny s dětmi, třídy mateřských, základních a středních škol i skupiny dospělých. Současně mohou navštívit i přírodovědeckou expozici, která přibližuje živou i neživou přírodu severních Čech na ukázkách z chráněných krajinných oblastí Jizerských hor, Českého středohoří, Lužických hor, Labských pískovců a Kokořínska. Vedle výmluvných exponátů z oborů botaniky, geologie, paleontologie a zoologie dotváří celkový obraz široce vymezeného teritoria početná řada unikátních diapozitivů, barevných fotografií a doprovodných textů.

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz