2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Nesnesitelná lehkost oranžového bytí

9.5.2009

Jistota, jistota, jistota...To je hlavní, co se na nás valí ze záplavy oranžových bilboardů. Jen mě tak nějak napadá, jistota čeho?

Celá ta slibovací kampaň ČSSD na mě působí přesně podle hesla, jednoho nejmenovaného guru českého reklamního průmyslu, který s oblibou říkával, "slibem neurazíš". A skutečně, jak se zdá, ČSSD se tímto heslem jednoznačně řídí. Jak vidno dle bilboardů slibuje se všem a všechno. Navíc přesně podle sociodemografie svých voličů.

Starší lidé - důchody zůstanou zachovány a ještě porostou. Manuální pracující - už žádné propouštění, jistota práce. Rodiny - už žádné rušení příspěvků, naopak přídavky budou vyšší....atd.

Pěkně se slibuje, přesně podle toho co průzkumy žádají. Zatím mi v programu chybí slib, že pivo poteče potokem a klobásy porostou na stromě, ale pevně věřím, že na něj brzy dojde! Omlouvám se, samozřejmě, teprve pokud průzkumy ukáží, že si to lid přeje. Hlavním motem kampaňě je JISTOTA....tedy vše zůstane zachováno. Hurá! Vše zní tak krásně a optimisticky, že mi snad jen chybí rozesmátí a štastní lidé zdravící v majovém průvodu svého vůdce a zachránce. I toho se však možná opět dočkáme!

V optimistické vizi naší krásné oranžové budoucnosti se nádherně ukazuje také další téma a tím je - spravedlivá společnost, plná čestných politiků a skvěle fungujících státních orgánů. Jak toho docílíme? Prvně je třeba pojmenovat zlo, tak jako v Pánu prstenů bylo zlo z Mordoru, ČSSD a její čestní a spravedliví politici si našli svůj Mordor také! Tím je zlá, nepřátelská říše utiskující zbídačený lid ke své potěše a zisku - ODS. Navíc vedená strašlivým Sauronem-Topolánkem, jemuž sekundují neméně strašný Saruman-Zahradil. Ano, je třeba zničit říši strašného modrého zla, velí Frodo-Paroubek se svými věrnými Aragornem-Rathem, Legolasem-Sobotkou, Gimlim-Škromachem bojujícími za dobro a utiskovaný lid! Nad tím vším bdí ze svého Hradu sám velký Gandalf-Klaus, který se snaží přesvědčit váhající, že současný Mordor-ODS, již není ona říše co ji o sám zakládal za účasti velkých králů. Z povzdálí vše sleduje Stromovous-Filip a těší se, až bude moci vyrazit se svými věrnými vyplenit Sarumanův hrad!

Oh, jaká dojemná story, v níž dlouhou dobu chyběly snad jen dvě hlavní ženské hrdinky. Jak se však zdá, již se našly! Arwen-Borůvková a Galadriel-Brožová jsou obě dostatečně krásné, aby tyto role splnily dokonale. Hurá jásejme, mordorové-modré zlo, dle průzkumů, bude poraženo a nahraženo vládou spravedlivých! Jen ta svatba tam chybí, ale třeba se dočkáme, pokud průzkumy ukáží, že si to lid žádá!

Víte jaký je však rozdíl mezi pohádkou a realitou? No například ten, že v realitě klobásy nerostou na stromě, ani pivo neteče v potocích, zlo také není jasně definováno a mnohý kladný hrdina mívá své stinné stránky, dokonce i Frodo. Navíc v realitě je ještě jedna věc jiná než v pohádkách a to ta, že peníze rovněž nerostou na stromě a ani nám je nedává hodný pohádkový dědeček, odměňující mávnutím kouzelného proutku Jiříka zachránce, že mu pomohl. Ty peníze totiž jsou peníze z daní, a pokud je stát nemá, což v době, kdy už chudinka sám má jeden bilión korun (1 000 000 000 000 Kč ) státního dluhu , tak asi moc na rozdávání všem nemá. Navíc i když to asi bude pro mnohé velké překvapení, ale ve světě probíhá kromě našich interních velepodstatných bojů o Helmův žleb, o to kolik bere, který manažer a zda pro to či ono ministerstvo je větším odborníkem Brouk pytlík nebo Ferda mravenec, taková drobnost a tou je největší hospodářská krize moderních dějin a spousta vlád už do ekonomik nalila stovky bilionů, za což nemůže ani Sauron-Topolánek, ani celý modrý-Mordor pod jeho vedením. A nevyřeší to, ani sám velký Jiřík-Frodo....

Tudíž bych na chvíli chtěl velkého oranžového vypravěče přerušit a zeptat se...

A Z ČEHO TU JISTOTU PRO VŠECHNY ZAPLATÍTE?

 

Jiří Krám

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz