2024

sobota 4. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Nezávislý mor

12.1.2012

Českem obchází strašidla. Strašidla nezávislých kandidátů. Voliči jim opakovaně podléhají v domnění, že přinesou „něco nového“, že budou „jiní“. Nic nového nepřinesou, ale jiní budou. Budou horší.
 

 

Vzpomíná si někdo z vás na senátora Václava Fischera? Jako nezávislý kandidát obdržel hned v prvním kole 71% hlasů! Sympatického majitele cestovní kanceláře všichni znali a jako takového jej skoro všichni volili. Ví však dnes někdo, co v senátu za tři roky svého mandátu dokázal? Nic. Nezařadil se do žádného politického proudu, neměl žádnou politickou vizi, neprosazoval žádný názor.

 


Pokud z nezávislých kandidátů chtěl někdo něco dělat, musel se nakonec chtě nechtě připojit k určitému politickému křídlu, neboť politika je týmová činnost. To platí o nezávislé Soně Paukrtové, která se nakonec usadila v TOP 09, platí to o Jaromíru Štětinovi i Karlu Schwarzenbergovi , kteří se jako nezávislí přesunuli od Zelených rovněž k TOP 09.

 


Nezávislý kandidát na prezidenta Jan Švejnar byl natolik politicky nezávislý, že o svém zvolení licitoval s komunisty. Svoji nechuť k politické angažovanosti veřejnosti předkládal pod rouškou nadstranickosti.

 


Je s podivem, že nezávislí kandidáti mají v Čechách stále takovou popularitu. Možná kvůli tomu, že popularita parlamentních politických stran v poslední době dosáhla historického minima 15%. Do senátu se tak chystá nezávislý Tomio Okamura a po prezidentském místu se poohlíží apolitický Jan Fischer. Pokud bychom si měli vzpomenout, co dobrého vykonal Fischer jako úřednický předseda vlády, moc toho nebude. Nedokázal se postavit nemorální odborářské stávce, nedokázal zvrátit zákon o nemorálních výkupních cenách slunečních elektráren. Jím proklamovaná nadstranickost spočívá spíše v uhýbání a neřešení, jeho "apolitičnost" má nejblíže k odborům a sociální demokracii.

 


Českem obchází strašidla. Strašidla nezávislých kandidátů. Jak dlouho bude trvat, než si čeští voliči uvědomí nepoctivost lidí, kteří chtějí z politiky vyzobávat jenom hrozinky?
 

Vít Šlechta

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz