2024

pondělí 6. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Nízké přešlapování vysokého muže

30.4.2012

Náměstek Šolc nám svým tanečkem kolem druhého rozpočtového opatření opět předvedl, jak moc mu záleží na řešení problémů, které rozpočet města pro letošní rok má. Nejen, že i nadále neřeší faktický schodek způsobený prodejem/neprodejem letiště, ale jako náměstek pro ekonomiku dopouští, aby se situace oproti současnému stavu ještě zhoršila. Pravda, ne mnoho, ale přeci. Rozpočtové opatření, které se na první pohled jeví jako technické, kdy zapojuje přidělené dotace a řeší rozpuštění rezervy na kofinancování IPRM do jednotlivých projektů, trochu skrytě projídá další peníze. Ona rezerva je totiž částečně (cca 2 mil. korun) projedena a peníze jsou utraceny v dalších provozních výdajích.

Peníze, které byly někde uspořeny, jsou jinde utráceny a další provozní prostředky, které byly někde uspořeny, jsou nadále ponechány v rozpočtu a mohou být velmi záhy utraceny také. Místo toho, aby byly úspory převedeny do rezervy, ze které by mohl být financován případný výpadek příjmů, se utrácejí. Celá věc je ke všemu korunována tím, jakým způsobem bylo rozpočtové opatření schváleno. Dohoda pana náměstka se zastupitelským klubem KSČM napoprvé tak trochu nezafungovala a usnesení, k jeho velkému zděšení, nejdříve nebylo schváleno. Následně to se zdůvodněním drobné kosmetické změny napodruhé vyšlo.

Klíčový dokument města, kterým rozpočet bezesporu je, je tak schvalován po každé s někým jiným, podle toho, jak se to zrovna hodí. Nic proti, taková už politika je, ale zarážející je spíš fakt, že náměstek pro ekonomiku v jedné třetině roku nechá běžet město s vědomím faktického schodku ve výši cca 100 mil. Kč a stále nepřichází s žádným řešením a ještě k tomu dopustí další projídání případných úspor. I to je důvod, proč ODS toto rozpočtové opatření nemohla podpořit a ani nepodpořila a do budoucna nepodpoří už žádné rozpočtové opatření, které nebude řešit uvedený schodek nebo ho bude prohlubovat.

Pan náměstek sice slibuje, že už to další rozpočtové opatření cosi řešit bude, ale to sliboval už u toho prvního, nevyšlo to ani u toho druhého a u toho třetího se necháme překvapit. Doufejme, že překvapeni budeme a že budeme překvapeni mile. Snad pan náměstek konečně přestane přešlapovat a konečně začne konat.
 

Ondřej Červinka
Místopředseda Místní rady, ODS Liberec
 

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz