2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Novinky ODS

25.1.2019

 Milí příznivci ODS,

čtvrtý lednový týden je za námi. Pojďme si společně připomenout ty nejzásadnější věci, které se odehrály. Už v pondělí jsme představili silnou kandidátku pro volby do Evropského parlamentu. V jejím čele stojí jeden z nejzkušenějších Čechů v evropských orgánech Jan Zahradil, druhé místo patří europoslanci Evženu Tošenovskému, na třetí pozici je poslankyně a expertka na oblast zemědělství a venkova Veronika Vrecionová, čtvrtým jménem je analytik legislativy EU Ondřej Krutílek, pátá je šéfka plzeňské Hospodářské komory Radka Trylčová a první šestici uzavírá advokátka Eva Decroix. „Chceme, aby členství v Evropské unii prospívalo České republice. EU musí projít reformou, aby lépe fungovala a sloužila společným zájmům občanů jednotlivých zemí,“ řekl jasně předseda Petr Fiala. Lídr kandidátky Jan Zahradil ocenil silné kandidáty a nastínil témata, kterými se budou naši zástupci v EP zabývat: „Na předních místech kandidátky jsou lidé s nezpochybnitelnou odbornou profilací, protože nechceme být stranou jednoho tématu. V této sestavě jsme schopni pokrýt obchodní politiku Evropské unie, energetiku, zemědělství, podporu podnikání i legislativu. Tedy klíčové oblasti evropské agendy.“ 

V Poslanecké sněmovně, která tento týden jednala, jsme se snažili prosadit zrušení superhrubé mzdy, které sice Andrej Babiš slibuje od svého vstupu do politiky, ale pořád se k tomu nějak nemá. „V minulých dnech vláda oznámila, že v nejbližší době neplánuje zjednodušit a snížit daně, jak slibovala, protože na to nemá peníze. Dárky, které rozdává na všechny strany, se jí začínají prodražovat,“ řekl předseda poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura a doplnil: „Naopak ODS sliby drží. V programu jsme navrhovali snížení daní všem zaměstnancům a zvýšení jejich čistých příjmů o 7 %. Tento zákon jsme napsali, předložili a je zařazen na jednání této schůze. Navrhneme proto jeho pevné zařazení, aby se ukázalo, kdo opravdu chce nechat lidem více peněz a kdo naopak chce lidem více brát, aby je následně mohl rozdávat.“ Vládní koalice se k našemu návrhu ale otočila zády a dala tím lidem jasně najevo, kde leží její priority.

Sněmovna projednávala také brexit, předseda Petr Fiala ocenil návrh zákona o postavení britských občanů v ČR, zajímalo ho ale, co dělá vláda pro to, aby bylo podobně zacházeno s českými občany v Británii„Z české strany je to velkorysý návrh a my si myslíme, že velkorysé návrhy jsou namístě. Zároveň ale chceme vědět, jak jsou vyjednané reciproční záruky od britské strany k postavení vůči českým občanům žijícím ve Velké Británii?“ Právě díky příspěvkům našich poslanců se podařilo vyjasnit spoustu věcí v souvislosti s odchodem Velké Británie z EU, budeme dohlížet na to, aby vláda dodržela to, co na plénu Sněmovny zaznělo.

V polovině týdne Sněmovna hlasy ANO, ČSSD, KSČM a SPD prosadila také zdanění církevních restitucí. Naši poslanci na zvrácenost tohoto návrhu upozorňovali od začátku, polokomunistická vládní koalice posílená o SPD zákon nakonec prosadila.

Nerada končím negativně, proto mám velkou radost, že se s Vámi můžu podělit o velký úspěch místopředsedy poslaneckého klubu Marka Bendy. Ten byl totiž vybrán na 6. místo v žebříčku Top 10 právníků Česka, který sestavovala odborná veřejnost pro Hospodářské noviny. Srdečně gratuluji!

V neděli nezapomeňte sledovat Partii na TV Prima, kde bude od 11:00 diskutovat poslankyně a trojka na kandidátce do eurovoleb Veronika Vrecionová.

Co ještě stojí za pozornost?

Petr Fiala: Český dvojí metr. Občan je podřízený čekatel, který musí dodržovat pravidla. Stát ne

Alexandra Udženija: Interview Pavla Štrunce: Babiš uplácí a rozhazuje. Vrchol má za sebou, skončí a s ním i ideologie ANO

Zbyněk Stanjura: Partie

Petr Fiala: Časem si lidé řeknou, že lepší cestou nás vede ODS

Jan Zahradil: 20 minut Radiožurnálu: Brexit se stal rukojmím domácí politické bitvy ve Velké Británii

Alexandra Udženija: Zadarmo je akorát sýr v pastičce na myši

Marek Benda: Pro a proti ČRo Plus: Kancléř Mynář není žádný viceprezident, nemá se co scházet se soudci

Evžen Tošenovský: EU je Čechům vzdálená, vidíme jen na ten „náš dvorek“

Martin Kupka: Vládní koalice ANO, ČSSD a KSČM udělala společně s SPD krok k politizaci státní správy

Jan Zahradil: Události, komentáře: Cášská dohoda a mír v Evropě

Pavel Žáček: Komunisté mají na rukách krev od roku 1948 až do roku 1989

Alexandra Udženija: Tváří se jako svatí

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz