2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

NOVINKY ODS

2.11.2018

Milí příznivci ODS,

začátek týdne se nesl v duchu doznívajících oslav 100 let české státnosti. Petr Fiala na tiskové konferenci ve Sněmovně připomněl naši iniciativu 100-10-1, jejímž cílem je návrat České republiky mezi 10 nejúspěšnějších zemí světa. „Přijměme oslavy 100. výročí republiky jako výzvu k dialogu, kam chceme směřovat dále. I proto jsme připravili projekt 100101.cz, kterým chceme tento dialog odstartovat,“ uvedl předseda ODS.

Ve svém pondělním komentáři se k projektu vrátila také první místopředsedkyně Alexandra Udženija„Vidíme, že můžeme být úspěšní ve světové konkurenci. V něčem už patříme mezi nejlepší, v jiných oblastech je potřeba co nejrychleji přidat. Pojďme se přestat hádat, řešit banální zástupná nebo extrémní témata, která zatěžují naši pozornost, oslabují naši národní imunitu a jako celek nás nikam neposunují. Pojďme přestat mluvit dokola o nějakých změnách a změny raději hned dělat, když jsou potřeba.“

Zbytek týdne patřil především jednání Poslanecké sněmovny. Chtěli jsme prosadit projednání zákonů, které ruší více než 200 zbytečných předpisů z období první republiky. Vládní koalice projednávání tohoto bodu ale bohužel odmítla.  „Překvapuje nás, že vláda se k této iniciativě staví negativně – podle ní není potřeba zbytečné zákony rušit. Asi takový stav považuje za normální, nebo snad pozitivní. Přitom sama vláda razí teorii, že místo přijímání zákonů nebude raději dělat nic. To by mohl být docela chvályhodný postoj, kdyby jej takto zamýšlela. Spíše je to tím, že je vláda neschopná a nemá žádnou vizi, ani žádný směr,“ řekl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. 

Předseda Petr Fiala ve čtvrtek odpovídal na dotazy Marie Bastlové ve 20 minutách Radiožurnálu, řeč byla hlavně o sílící pozici občanských demokratů. „Ukázali jsme, že hnutí ANO není neporazitelné, není absolutním vítězem všech typů voleb. Všechna čísla dohromady ukazují, že úspěch ODS ve volbách je zjevný,“ uvedl Petr Fiala.

Předsedu občanských demokratů čeká v neděli další důležité mediální vystoupení, bude hostem Otázek Václava Moravce, které začínají ve 12:00. Tak nalaďte ČT1 a držte Petru Fialovi palce.

Doporučujeme:

Petr Fiala: Státní rozpočet podle Babiše? Mdlý, neambiciózní a nerealistický

ODS: Odklon od jaderné energetiky oznámený premiérem je nepřijatelný

Veronika Vrecionová: Aréna Jaromíra Soukupa

Miloš Vystrčil: Co napovídá volební účast?

Martin Červíček: 90" ČT24: Změna ve vedení policie

Jaroslav Kubera: Tlak na Senát pokračovat nebude, od Zemana je to rétorika

Vojtěch Munzar: Kontroly svatebčanů jsou neobhajitelné

Miroslava Němcová: Události, komentáře: Oslavy 100. výročí vzniku ČSR

Jan Skopeček: Duel Seznam.cz: Žijeme v hysterii, že nám plasty ničí životy

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz