2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Obehraní mučedníci a sebevědomí sebevrazi

19.12.2016

Tak by se dala po posledním zastupitelstvu města Liberce charakterizovat koalice Změny pro Liberec a hnutí ANO, tedy spíše to, co z ní zbylo...
Primátorovi města totiž minulý týden definitivně došla trpělivost a navrhl odvolání náměstkyně primátora Karolíny Hrbkové, která je zodpovědná za neutěšený stav územního plánu. Termín vydání tohoto klíčového dokumentu, který mohl být schválen už v polovině roku 2015, ale zásahem právě Hrbkové a její Změny nebyl, se odsunul na neurčito a pravděpodobnost, že bude schválen do konce tohoto volebního období se limitně blíží nule. Za to nese odpovědnost celá koalice a primátor Tibor Batthyány si to uvědomil a navrhl odvolání Hrbkové, které na čtvrtečním zastupitelstvu prošlo. Téměř okamžitě začala obehraná písnička Změny, která Karolínu Hrbkovou začala vykreslovat jako oběť zvůle temné lobby, nekomunikativnosti a zlé vůle koaličního partnera. Písnička známá, ale už obehraná a vypadá to, že se hitem už nejspíš nestane. Přispívá k tomu i vnitřní rozhádanost Změny a také malá uvěřitelnost jejích postojů. Profesor Šedlbauer sice ze zastupitelských lavic hřímal o konci koalice, ale tak nějak se nic nedělo. Žádné hromadné složení funkcí, žádný krok, který by jeho slova potvrdil a na přímou otázku, co deklarovaný konec koalice vlastně pořádně neodpověděl. Takže sice budeme v příštích týdnech poslouchat tklivý příběh změnařských mučedníků, ale opakovaný vtip už není vtipem a navíc dřívější pointa poněkud zaniká ve lpění na funkcích a potřebě uživit co nejdéle armádu věrných a to jak ve spřátelených neziskovkách, tak především na úřednických postech často uměle vytvořených, neproduktivních a pro město nesmyslně drahých. Tolik o mučednících.

A kdo jsou ti sebevrazi? Do této nezáviděníhodné role se vmanipulovalo ANO. Primátor ukázal, že má odvahu a sebevědomí udělat v podstatě správný, radikální krok, ale způsob provedení a konečný výsledek není z nejlepších. Místo toho, aby nechal odvolat neúspěšnou náměstkyni, ale zodpovědnost nechal na Změně, unáhleně si na sebe převzal jho pověřeného zastupitele zodpovědného za územní plán. S primátorskou agendou a stavem, ve kterém se územní plán nachází se to jeví buď jako nadpozemský úkol pro supermana nebo jako holé šílenství. Mnozí možná řeknou, že mu nic jiného nezbývalo... možná, ale celá koaliční krize se jeví jako pověstný první krok, který nemá příliš promyšlené kroky další. Navíc rozložení sil v libereckém zastupitelstvu příliš mnoho řešení nenabízí a určitě žádné z nich nenabízí možnost sestavení silné a stabilní koalice. A z tohoto úhlu pohledu se tedy kroky ANO jeví jako pokus o sebevraždu a příští týdny či měsíce teprve ukáží, jestli to bude pokus úspěšný. Doufejme, že to nebude mít těžké, jen obtížně napravitelné dopady do fungování města.

Zdroj: http://ondrejcervinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=574867

Ondřej Červinka

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz