2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

ODS v Libereckém kraji odstartovala předvolební kampaň

19.4.2010

V pondělí 19. dubna 2010 zahájila ODS Libereckého regionu svou předvolební kampaň tiskovou konferencí

Přítomné zástupce tisku přivítal předseda Regionálního sdružení ODS Libereckého kraje a předseda Senátu PČR MUDr. Přemysl Sobotka. V úvodním slově vyzdvihl důležitost nadcházejících voleb po sněmovny a upozornil na riziko návratu komunistů po 21 letech k moci. Zároveň přiblížil hlavní témata voleb a zdůraznil nejpalčivější problémy současnosti: "To základní, na čem budujeme náš volební program, jsou hodnoty, které v ODS vyznáváme a na kterých ODS vznikla. Zejména je to ochrana svobody, soukromí, rodiny. Malý, funkční a úsporný stát. Přicházíme v době krize s řešením ekonomických problémů, podporou vzdělávání a prioritou je boj s korupcí".

Po tomto úvodu si vzal slovo lídr krajské kandidátky Bc.Zdeněk Mach ze Semil, který představil ostatní kolegy z čela kandidátky a přiblížil systém sestavení kandidátky v tajném hlasování na regionálním sněmu. Poté krátce pohovořil o svých prioritách, se kterými vstupuje do volebního klání.
V nadcházejícím volebním období se chce i nadále věnovat rezortu zemědělství, jak tomu bylo i v tomto období. Jak uvedl, je jeho osobní prioritou rovnocenné postavení našich zemědělců s ostatními v rámci EU. Dále řekl: "Chtěl bych také významně podpořit regionální pěstitele a výrobce potravin. V neposlední řadě je důležité klást důraz na kvalitu, soběstačnost a bezpečnost potravin z dovozu".

Dalším diskutujícím byl Bc.Tomáš Hasil za Liberecko, který je na druhém místě krajské kandidátky. Ten řekl v úvodu, že se ve sněmovně chce věnovat opět problematice vzdělávání, pracovat ve výboru pro školství a k tomu dodal: "Jsem přesvědčen, že investice do vzdělávání jsou investicemi do konkurenceschopnosti České republiky".

Pozice krajské trojky náleží Ing.Karlu Dlouhému z Jablonecka. Ten ve svém představení zdůraznil, že je již dvacet let podnikatelem a detailně zná postavení živnostníků a podnikatelů u nás. Je to také oblast, které by se chtěl ve sněmovně věnovat s cílem maximální podpory podnikajících s důrazem na odstraňování byrokratické zátěže a ostatních bariér. "Chtěl bych se zasazovat o zjednodušení života živnostníků a podporovat zákony, které budou směřovat ke konkrétním řešením. Jsou to například platby DPH z faktur uhrazených, omezení splatnosti faktur z veřejného prostoru nebo prosazení jednoho výběrního místa, jak je navrženo v programu ODS", uvedl několik konkrétních záměrů Ing.Dlouhý.

Za Českolipsko kandiduje na místě čtvrtém JUDr.Jaroslav Švehla, místostarosta Cvikova. Jak sdělil, je jeho prioritou státní správa, zejména na úrovni komunální: "Jako zastupitel Libereckého kraje, delegovaný do NUTS, vidím velké problémy v čerpání evropských dotací, protože je nastavený systém žádostí velmi složitý. Jeho zjednodušení považuji za velice důležité zejména pro obce do dvou tisíc obyvatel, které se dostávají k těmto fondům velice těžce, protože nemají aparát ani dostatek zkušeností. Nastavení programů, Česko jich má 8 a například Polsko či Španělsko pouze dva, je tou základní byrokratickou překážkou, kterou si ČR postavilo samo a je potřeba jí odbourat a celý systém čerpání usnadnit".

V závěru představení sdělil Přemysl Sobotka, že předvolební kampaň v Libereckém kraji bude korektní a nebude agresivní. K tomu dodal Tomáš Hasil, že kampaň bude kontaktní, kandidáti budou navštěvovat jednotlivá města a obce v kraji s představováním programu ODS. Proběhnou také akce na náměstích ve dvou vlnách. První sérii setkání zajišťuje centrum ODS pod názvem "MĚSTEČKO ŘEŠENÍ" a druhá část setkání na náměstích proběhne v posledním týdnu před volbami. Ta je zajištěna z krajské úrovně a na návštěvníky čeká překvapení, které poslanec Hasil neprozradil.

"Naše kampaň nebude agresivní a v žádné případě nebude používat osobních útoků. Je zaměřena na představení našeho volebního programu a řešení důležitých témat",  zdůraznil Tomáš Hasil a dodal: "naše kampaň byla vždy pozitivně laděná, například vzpomeňme na Modrý kinematograf, ale nikdy nebyla urážlivá vůči ostatním".

Přemysl Sobotka tiskovku uzavřel sdělením, že volební štáb bude média o všech akcích průběžně informovat a kandidáti jsou připraveni na další případné dotazy v průběhu kampaně odpovídat.

 

 

-vlk-

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz