2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

ODS zbrojí na volby

5.5.2018

Na pozvání předsedy regionu Dana Ramzera a poslance Petra Beitla zavítal do Jablonce místopředseda ODS Martin Kupka na další ze série besed nad programem ODS pro nadcházející volby.

Za účasti kandidátů i odborné veřejnosti komunální politici odprezentovali své zkušenosti a prodiskutovali problémy, které řízení obcí a měst provázejí.

 

Starostové (zleva): Dan Ramzer (Frýdlant), Marek Hotovec (Smržovka), Martin Kupka (Líbeznice), Petr Beitl (Jablonec) a Jaroslav Zeman (Albrechtice) seznámili přítomné se svými úspěchy v oblasti dobré správy v samosprávných celcích.

Diskutovalo se o zkušenostech v jednotlivých problematikách, například odpadové hospodářství, ekonomika a problémy zadlužení při investičních akcích v souvislosti s rozvojem měst.

Program pro komunální volby je specifický oproti ostatním volbám. Na jedné straně má ryze lokální charakter, protože reaguje na konkrétní problémy v dané lokalitě, ale současně existují společné rysy a zásady, které vycházejí z pravicových principů nezadlužování budoucnosti, racionální a výkonné správy či solidarita zodpovědných, bezpečnost a ochrana soukromí.

Přítomní diskutující se shodli, že fungování samospráv (obcí a měst) sužuje zejména neúměrná a často zbytečná byrokracie. Rozvoj a získávání prostředků z dotačních fondů dusí administrativní náročnost, zbytečná komplikovanost systému a v neposlední řadě nevhodné směřování dotačních titulů, které se často míjejí s potřebami měst.

Závěrem přítomní pozitivně hodnotili výchozí pozici ODS, která čerpá z mnohaletých zkušeností dlouhé řady politiků na komunální úrovni a přenos informací na kraj i parlament.

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz