2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Okénko Petra Beitla - PROSINEC 2020

30.12.2020

 Z pohledu a twitteru poslance Petra Beitla

 

*      27. 10. – Sněmovna schválila pomoc 300 zahraničních vojenských lékařů na max. 90 dní v rámci boje s šířením koronaviru. Na místě je poděkovat za každého lékaře ochotného pomoci. Označovat tuto misi ve sněmovní debatě jako pobyt cizích vojsk je demagogické zneužití situace.

*      2. 11. - Vláda se usnesla, že rozšíří okruh zaměstnání, pro které fungují jmenované školy ve speciálním režimu. Z původních profesí - IZS a zdravotnických, se tak dostalo např. na zaměstnance Finanční správy. Nebylo by férovější otevřít 1. stupeň pro všechny? 

*      4. 11. – Vláda rozhodla, že rozešle respirátory do domovů pro seniory a bude také plošně testovat klienty a personál. Příprava na druhou vlnu koronaviru byla tedy skutečně pečlivá. Vždyť už měsíc po vyhlášení nouzového stavu máme plán pro nejohroženější skupinu! 

*      5. 11. – Sněmovna se zabývá návrhem stavebního zákona. Neodpustím si říct, že je to kočkopes. I tvůrci této normy přiznávají, že do druhého čtení musí materiál přepracovat. Na jednu stranu se v něm objevují sympatické prvky směrem k digitalizaci procesu. Na druhou stranu slíbit zrychlení a zjednodušení tím, že založíme za miliardy nový, centrální Nejvyšší stavební úřad zní jako špatný vtip. Nebo námět pro nového Orwela.  Debata bude jistě dlouhá. 

*      11. 11. – Sněmovna v prvním čtení schválila rozpočet pro rok 2021 se schodkem 320 mld. Kč. Je to poprvé, kdy při schvalování této normy všichni vědí, že se příjmová i výdajová stránka budou lišit v řádu stovek miliard. Vláda tvrdí, že nás rekordním zadlužením přivede k prosperitě, ale ve schváleném materiálu žádné rekordní investice nenajdete. A také nenajdete žádné úspory na chodu státu. Důsledky hlasování vládní koalice (ANO, ČSSD a KSČM) budou splácet ještě naše děti. 

*      13. 11. – Ministr zdravotnictví konečně představil systém zpřísňování a rozvolňování opatření proti šíření koronaviru. Názorně představuje, co se ve společnosti stane, když budou statistky horší nebo lepší. I když mám k tomuto materiálu spoustu výhrad, díky za něj. Škoda, že jsme museli čekat osm měsíců. 

*      13. 11. – Neplacení alimentů je často využíváno jako nástroj vyřizování účtů v nefunkčních vztazích a dopadá především na děti. Řešením ale není nově schválené náhradní výživné, tedy nová dávka od státu. Řešením má být posílení vymahatelnosti soudních nařízení. Na náhradní výživné musí přispět všichni, kdo se chovají odpovědně. Tedy ti, kteří se o své děti starají a řádně platí daně, budou nést náklady i za neplatiče. 

Vzhledem k uzávěrce 16. listopadu je to sice trochu předčasné, ale v prosincovém čísle by vánoční přání nemělo chybět. A tak ze srdce přeji všem čtenářům klidné a zdravé Vánoce pokud možno v kruhu rodinném a v novém roce jen to dobré.

Ing. Petr Beitl, poslanec PS PČR

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz