2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Opozice může za všechno?

15.2.2021

Osm let jsem vedl město Jablonec jako primátor. Sestavoval jsem dvě koalice. Od těchto dvou koalic jsem v tajných volbách dostal důvěru jako primátor a stál jsem jim v čele dvě volební období.

Řešili jsme projekty malé i velké, krátkodobé i dlouhodobé. Některé jsme plánovali, někdy jsme museli řešit výzvy, které přinesla doba. S problémy různého typu. Mojí hlavní zásadou řízení bylo všechny plány dopředu komunikovat napříč koalicí a úřadem, a pokud možno dosáhnout maximální shody. Většinový konsenzus byl podmínkou startu každého projektu.
Ten, kdo ve městě po volbách přebírá úlohu lídra, přebírá i odpovědnost za radnici, kterou řídí. Primárním politickým úkolem je zajistit většinu hlasů při rozhodování zastupitelstva. Obecně řečeno, primátor, který nemá v zastupitelstvu většinu, která ho podporuje, si nezaslouží nic jiného, než odvolání, pokud nemá sám dost rozumu, aby odstoupil.
Nikdy, ani ve snu mě nenapadlo, že bych z neúspěchu obviňoval ty kolegy ze zastupitelstva, kteří měli opoziční roli. Naopak jsem se vždy snažil dosáhnout maximální shody napříč zastupitelstvem, i když někdy to bylo opravdu těžké.
Dnes pracuji jako poslanec ve sněmovně parlamentu. Tam je místo zastupitelstva 200 poslanců, místo rady města vláda, místo primátora premiér. Ale hlavní princip je stejný.
Lídr musí získat pro své plány většinu. Když ji nemá, musí změnit plány nebo partnery v koalici. Pokud to neumí nebo nechce udělat, má odstoupit. Nikoli svádět vinu na opozici.
Odpovědnost od role lídra nelze oddělit.

Ing. Petr Beitl, poslanec PS PČR

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz