2024

sobota 27. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Pane premiére, braňte se!

12.6.2011

Nechápu, proč se současná vláda nebrání, že měli soudruzi odboráři protestovat, dokud byl čas, a to proti nehoráznému zadlužování a rozhazování peněz za socialistických vlád a za zelené vlády pánů Bursíků a Topolánků. Ne ta současná, ale ty předchozí vlády přece způsobily současný ekononomický kolaps, a to tím že náš stát zatížily neuvěřitelným více než biliónovým dluhem. Současná vláda jenom zachraňuje, co s naším státem udělaly populistické a prospěchářské vlády předešlé, a především jejich představitelé, kteří se díky svému podbízivému chování vůči socialistickému zelenému Bruselu a vybraným českým oligarchům topí v milionech ve svých lukrativních pozicích, které za to získali.

Aby nedošlo k omylu. Ani mně se nelíbí reformy, ale ještě méně by se mi líbil státní bankrot, který by pro nás občany neznamenal nic jiného než měnovou reformu. Vláda se snaží zachránit nyní naši zplundrovanou zem před uvedenou pohromou. Bohužel to naše vláda přestala lidem připomínat a vysvětlovat a málokdo si uvědomuje, co by to pro naši zem i pro něj osobně znamenalo, kdyby bankrot opravdu nastal. Neříkám, že se jí vše daří, také s některými nápady nesouhlasím a některé věci bych dělala jinak. Nehledě ke koaličním nechutným hádkám. Ale reformy by musela začít dělat každá vláda, pokud by pro ni osud státu znamenal víc než budoucí posty jejích ministrů. Každá vláda by se musela zamýšlet nad zastavením zadlužování, jde jen o to jak to nejlépe udělat. Rozhodně to nevyřeší stávky a díky nim další snižování výroby a ekonomiky státu. Na dluh se dá totiž žít dobře, ale jen na chvíli, než je ho nutné začít splácet. Nejde to dělat do nekonečna, zvláště když celá EU prohospodařila svou šílenou zelenou politikou obrovské peníze. Jen nesmyslný Kjótský protokol paní Merkelové stál již celkově stovky trilionů korun a přitom jeho účinnost na jeden dolar byla 2 pence pro potřebné (toto není můj výmysl, ale uvádí ho bývalý člen Greenpeace Björn Lomborg).

Chápu jednotlivé zaměstnance, že se jim nelíbí snižování platů, ale správná kritika má dávat cestu k nápravě. Kritizovat umí s odpuštěním každý blbec, ale jak vše napravit, to z úst těch rozeřvaných odborářských bossů neslyším. Ani jeden konstruktivní návrh nezazněl. Jen se uchylují k vydírání a za své rukojmí si berou nás všechny podobně, jako to nedávno dělali doktoři. Jenže toto vydírání bude mít na ekonomiku negativní dopad a pouze nás všechny poškodí. Proč to chtějí docílit? Když se člověk zamyslí nad tím, k čemu povedou jejich akce, je jasné, že tato skupinka odborářských příživníků chce oslabit výrobu, průmysl a ochromit život v zemi, aby byla vláda v očích lidí zdiskreditovaná a moci se mohla zase chopit jimi tak zbožňovaná socialisticko-komunistická levice, která je nechá v klidu povalovat v jejich lukrativních postech za to, že jí pomohou svými akcemi k moci.

Páni Sobotkové a Škromachové si uvědomili, že ve Sněmovně stoosmnáctkovou vládu nepodrazí a tak je jejich novou taktikou vyvolávání uličních nepokojů. Kdyby totiž odborářům šlo opravdu o zlepšení života občanů, tak se budou vážně zamýšlet, jak ho docílit, a ne nad tím, jak ho ještě stávkami dorazit. Museli by proto například protestovat již dávno v průběhu těch 13 let, které vedly ke zničení zemědělské politiky díky dotacím EU vybraným státům a naopak zakázání práce v zemědělství ve státech jiných. Vzpomínám, že za vlády jimi tak milovaného pana Špidly přišel příkaz Bruselu u nás omezit počet lidí v zemědělství na 4 %. Jak z kravínů vznikaly překladiště dovezených výrobků z ciziny a zmanipulovaným lidem se to za zpěvu Babety líbilo. Levné jogurty z ciziny jsou přece dobré. Jen si neuvědomili, za jakou cenu za ně do budoucna zaplatíme, že jednoho dne prostě nebude mít EU z čeho dotovat své oblíbené země a pak se naše domácí zemědělství bude velmi těžko vracet do normálních kolejí.

Není rovněž možné, aby odborářští bossové nevěděli například o tom, že předchozí vlády jen v energetické politice způsobily nesmyslné cca 500miliardové zadlužení státu přislíbenými platbami 10 000 majitelům na budování fotovoltaických elektráren, které se promítá nyní do 20% zdražení elektrické energie. Jak to, že jim nevadilo, že socialistické vlády takto nehorázně dotovali jimi tak nenáviděných 10 000 fotovoltaických kapitalistů? Na to přece člověk nemusí být studovaný ekonom, aby nevěděl, že díky nehorázným dotacím 12 Kč za každou vyrobenou kWh elektřiny z těchto neproduktivních elektráren se musí promítnout do obrovského zvýšení cen elektřiny. Proč tehdy nešli do ulic? To, že nyní toto zdražení vláda promítá do zdaňování a zdražování i jiných věcí a elektřinu zdražila „jen“ o cca 5 %, je jen proto, že by její 20% zdražení znamenalo nejen defenestraci, ale hlavně zastavení našeho průmyslu. A takto bych mohla pokračovat o zdražení benzínu jeho výrobou z řepky, uvalením ekodaní na uhlí a dalšími předpisy zhoršujícími život občanů. A jestliže si toto vše páni odborářští vůdcové neuvědomili, pak nemají na svých postech co dělat. Je totiž vidět, že jim v tom případě nejde ve skutečnosti o občany, ale o to, aby se dostal k moci opět socialisté a oni mohli dál pokračovat ve svém spokojeném životě.

Nechápu proč na sebe nechá vláda kydat hnůj za minulé vlády. Tohle je přece vše důsledek jejich práce!

Proč se proboha pan premiér nebrání a nevysvětluje lidem, jak to je doopravdy a proč pořád kryje nešvary nejen socialistických vlád, ale i vlády pánů Tluchořů, Topolánků a Bursíků? To, jak se mu podařilo získat během dvou měsíců z 9 % preferencí jeho přímo nelidským nasazením 22% podporu, bylo právě proto, že skalní voliči ODS doufali, že sebere své věrné a od těchto nemravných lidí se jasně distancuje. Kdyby to udělal, měl by na své straně nejen těch 22 %, ale už celých 33% skalních voličů, jako měl kdysi Václav Klaus. A že je bude co nejdřív potřebovat, je bohužel jasné. Když se člověk zamyslí, k čemu povedou akce odborů, je jasné, že chtějí oslabit výrobu, průmysl a ochromit život v zemi, aby byla nucena vláda podat demisi a oni mohli slavnostně uvést zachránce v podobě nové socialistické vlády. A pokud se nestane zázrak a on nestrhne veřejné mínění na svou stranu, povede se jim to.

Pane premiére, moc prosím, očistěte ODS v očích jejich voličů, distancujte se od těch, co chtějí jen prebendy a posty, vraťte do ní ideje a navraťte naši v minulosti již tolik ničenou zemi do doby před Sarajevský atentát. Ještě je na to, snad, šance. Nedopusťte, abyste nastolil cestu návratu před listopad. Když už ne kvůli sobě, tak kvůli národu. Vy vůbec nevíte, kolik lidí by tento Váš krok uvítalo.

 

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz