2024

čtvrtek 18. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Paroubek sportovním všeználkem

14.3.2010

ro předsedu socialistů Jiřího Paroubka neexistuje žádná oblast v níž by se neorientoval a neměl na všechno řešení. Naposledy prokázal svou schopnost coby sportovní znalec.

Naše, nerozpakuji se to napsat, národní hrdinka Martina Sáblíková, uznaná celosvětová královna zimy, trojnásobná olympijská medailistka se sešla s Jiřím Paroubkem. Politik se potřeboval přiživit na zasloužené slávě naší sportovkyně (upřímně zlatou Martinu lituji), stejně tak, jako to bude činit mnoho jiných nepovolaných a o nic se nezaslouživších.

Domnívám se, že možná i africké děti vědí, jakou disciplínu Martina Sáblíková provozuje. Že to neví člověk, který sám sebe pasoval do role všeználka a který očekává ve volbách "vítězství, které zazáří jako nejjasnější hvězda na nebi", je poněkud trapné, dokonce stejně trapné, jako když kandidát na prezidenta republiky nezná nápis na prezidentské standardě.

Jiřímu Paroubkovi zkrátka splývá rozdíl mezi "dlouhými noži" a bruslemi se zoubky (Tvrdík ani Dimun asi zrovna nebyli při ruce), protože místo rychlobruslení se podle něj Martina věnuje krasobruslení: "Jsem sportovní fanoušek, i když krasobruslení příliš nerozumím," prohlásil v přímém přenosu.

Člověk zajisté může chybu udělat, dokonce i komickou chybu, ale tohle byla chyba přímo kosmická. Pravděpodobně Jiří Paroubek nebude takovým sportovním fanouškem, za jakého se vydává. Ostatně podobně se projevil před pár dny, kdy se pro změnu chtěl zviditelnit na olympijském neúspěchu hokejové reprezentace a přišel s dost razantním řešením.

Jiří Paroubek kritizuje "nelítostný zámořský kapitalismus" (ach ta proklatá reminiscence normalizačního slovníku..), který vykrádá český hokej a naši hráči se tam ztratí. Příkladů, že tomu tak není je více než dost. Například Jaromír Jágr odešel za velkou louži ve svých osmnácti a zcela určitě se v NHL neztratil a ani nepřišel o svůj talent. A co Paroubkův volební kůň Jiří Šlégr? Odešel za moře ve svých jedenadvaceti.

Na druhou stranu je nutno Jiřímu Paroubkovi přiznat i část pravdy. Leckdy opravdu odcházejí mladí sportovci do ciziny v ještě nedospělém věku a nemálo z nich skutečně svůj talent utopí. Na vině ale není například NHL nebo fotbalové velkokluby. Problém hledejme spíše v hráčských agentech, kteří nenechají hráče trochu vyzrát a pak prodat za vyšší cenu.

Jakmile se objeví takový sportovec, který umí trochu kopnout do míče nebo plácnout do puku, či jakmile se dostaví nějaký sportovní úspěch, hned se začnou rojit "bafuňáři" a snaží se takového sportovce ulovit a prodat třeba do třetí belgické ligy, kde se takový mladý talent nemá čemu přiučit, ale vydělává na naše poměry nadprůměr.

Podle Jiřího Paroubka by měly problém s financováním sportu vyřešit nové zákony, které by nařizovaly velkým firmám povinně odvádět jedno procento z daní na sport. Krize nekrize. Tento nápad zkritizovali všichni. Podle ODS je zvyšování daní to nejhorší, co se dnes může udělat: "Přímým důsledkem by bylo propouštění zaměstnanců. Hrozí také přesun těchto firem do daňových rájů, což by vedlo k dalšímu výpadku zdrojů do rozpočtu," řekl Martin Kocourek. Zajímavé, při zvýšení daní u zaměstnaneckých benefitů na neujasněnou "tržní hodnotu" ale ODS toto nevidí.

Přesto ale Paroubkův nápad, že by sport měl spadat pod Úřad vlády , ba dokonce přímo pod premiéra a že by sportovci směli odcházet do zahraničí až v jedenadvaceti letech je více než nesmyslný. Sami hráči to považují za hloupost. Jiří Paroubek chce sport v České republice coby premiér řídit sám. Inu, představme si jej v hokejové kleci. Že by to dopadlo špatně? Kdepak, Dominátor by zbledl závistí a legendární Treťjak s Holečkem by hořce zaplakali vzájemně na ramenou nad svými sportovními neúspěchy. Stačí si vzpomenout na loňský rok a předvolební vaječný mítink na Andělu, kolik tam Jiří Paroubek pochytal střel, a to bez jakéhokoli tréninku.
 

RUDOLF POLANECKÝ

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz