2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Pelta v útoku

15.2.2010

Souboj manažerů českých fotbalových klubů pokračují. Když ho tak zdálky sleduji, mám pocit, že na konci přestupového období by se nejvíce mohl smát majitel a manažer jabloneckého klubu, Miroslav Pelta. Ne nadarmo se o něm v zákulisí hovoří jako o nejšikovnějším a nejsilnějším zápasníkovi na kolbišti.

Pelta měl kliku v tom, že ho přílivová vlna následků aféry Ivánku, kamaráde, na rozdíl od několika kolegů, víceméně minula, i když byl v různých telefonátech a jejich přepisech často uváděn v ne zrovna lichotivých souvislostech. Sice už nesedí na strahovském kopci, není členem vedení ČMFS, ale to jeho pozici nikterak neoslabilo. Kontakty a vliv neztratil. Plně se vrhnul na práci pro Jablonec. Klub, který stál nedávno takřka před krachem, útočí v současnosti na nejvyšší příčky tabulky, což velmi úzce souvisí s tím, že dnes patří právě šikovnému manažerovi. A Pelta nechce zůstat jen u toho, neboť to není muž malých cílů. Když už ztratí krátkodobou posilu Čížka, nelení a zanedlouho převlékne do svého dresu Tomáše Pekharta. Není moc šíbrů v českém prostředí, kteří se nerozpakují koupit hráče od předního klubu Premier league. Jistě, Pekhart se v Anglii neprosadil, navíc ho trápila v poslední době nepříjemná zranění. Ale stejně, v nedávné minulosti by našinec čekal, že podobné dobrodružství podnikne spíše Sparta nebo Slavia. Jenže bejvávalo.

Právě ve Slavii Pekhart strávil poslední měsíce, ale buď nepasoval trenérovi Jarolímovi do kolonky útočník, což se mi zdá poněkud podivné, anebo by šlo o investici příliš náročnou pro červenobílé. Nevím, jestli se nepletu, ale z mého pohledu je Pekhart velmi perspektivní útočník. Je rychlý, dostatečně tvrdý v soubojích, nebojí se zakončit. Navíc, reprezentant do dvaceti let a adept na dres jedenadvacítky. Ano, souhlasím s tím, že je často zbrklý a nedokáže v mnoha případech proměnit velké šance. Ale to může úzce souviset s mládím zmiňovaného. Kolem a kolem, tahle investice by se Peltovi měla vyplatit. A moc by mě překvapilo, kdyby Pekhart zůstal v Jablonci celé tři a půl roku. Během sezóny či dvou nastřílí své góly a za dobrý peníz půjde do světa. A kdo si bude radostně mnout ruce ?

Ještě na jednoho útočníka jsem zvědav. Libora Doška v dresu Teplic. Dlouho o něm nebylo slyšet, energii vybíjel jen na trénincích, zápasy se ho netýkaly. Musí mít docela hlad na fotbal a bude chtít dokázat, že ho Sparta přehlížela neprávem. Přesto si myslím, že na konci sezóny srovnání bude mluvit pro Pekharta. Ale třeba to bude jinak, kdo ví.
 

Sportovní noviny - Jaromír Bosák

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz