2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Petr Mach: Proč ODS?

27.9.2013

 Tuhle otázku dostávám celkem často. „Proč se zahazuješ s ODS, stranou korupčníků, podvodníků a lhářů?“ nebo „Volil bych tě, ale na jiné kandidátce“. Nezastírám, že veřejnost tuto značku vnímá negativně, ale přesto nebo právě proto mám mnoho důvodů, proč jako člověk, který má chuť v této zemi něco měnit, nekandidovat za jinou:

  • Kabáty nepřevlékám. Do ODS jsem vstoupil před bezmála 10 lety. Své jméno s ní veřejně spojuji dlouho a bylo by směšné a vypočítavé měnit právě ve chvíli, kdy se nedaří.
  • ODS, to je 22 tisíc lidí různého charakteru, kteří sdílí své postoje a hodnoty. Mám v ní spoustu přátel a známých, kterým věřím a kteří jsou slušní a pracovití lidé.
  • Je to tradiční politická strana. To neznamená jen, že by byla lepší než ostatní díky tomu, že je zde 22 let. Tradiční je především v tom smyslu, že stojí na ideových základech vycházejících z určitého tradičního politického směru, přesněji konzervativně-liberálního, a že stojí na principech vnitrostranické demokracie. V tomto smyslu je čitelná a především předvídatelná.
  • ODS se mění. Důkazem toho budiž třeba podoba letošních kandidátek, které si troufám označit za jedny z nejkvalitnějších v její historii. Najdete na nich jména desítek starostů a komunálních politiků, kteří mají za sebou výsledky. Mnoho mladých a nových tváří, ale i důvěryhodných matadorů.
  • Nevidím alternativu. Na naší politické scéně se dosud neobjevila žádná politická síla, která by lépe reprezentovala můj pohled na svět a byla by schopna ve složitých podmínkách našeho parlamentarismu prosazovat alespoň minimum z pravicového programu.
  • Jsem realista a nevěřím na spasitele všeho druhu. Politika přirozeně přitahuje mnoho prospěchářů a lidí přímo bažících po moci a penězích. Takoví lidé jsou podle mě bohužel ve všech politických stranách, i v těch, které hlásají, že budou lepší.

Tolik ve stručnosti. Každý máme jistě mnoho důvodů, proč volit, či nevolit tu nebo onu stranu. Naše zklamání ze stran většinou pramení především ze zklamání z konkrétních lidí. Tak si letos dejme tu práci a vyberme pečlivě ty nejdůvěryhodnější :-)

 

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz