2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Petr Nečas: Budeme vázat výplatu sociálních dávek na školní docházku

19.9.2011

Do Nového Boru, Rumburku a Varndsdorfu zamířil v pondělí premiér Petr Nečas.

Na radnici v Novém Boru se předseda vlády setkal se starostou Jaromírem Dvořákem, velitelem místní policie Jiřím Zemancem a se zástupci občanských iniciativ, se kterými projednával současnou situaci v regionu.

Po jednání na radnici navštívil také bar, kde v nedávné době došlo k jednomu z útoků. "Vítám, že se občané Nového Boru nepřidali k demonstracím, které organizovali neonacistické skupiny, že svůj občanský protest vyjádřili naprosto odděleně," řekl premiér Petr Nečas a zdůraznil, že pro obavy místních má naprosté pochopení: "Mluvili jsme o konkrétních opatřeních, které chceme jak legislativně, tak exekutivně tady realizovat."

Premiér také připomněl, že ve všech problematických lokalitách intenzivně působí vládní Agentura pro sociální začleňování, vláda ihned po vzniku prvních problémů vyslala policejní posily.

"Zajištění bezpečnosti je prvním krokem, který musí předcházet všem ostatním. Pak je samozřejmě nutné přistoupit k opatřením, která budou mít střednědobý a dlouhodobý charakter. Znamená to především intenzivní sociální programy, nemůžeme tolerovat například to, že děti z vyloučených lokalit nechodí do školy. Máme i právo vázat výplatu sociálních dávek na to, aby tyto děti chodily do školy," dodal Petr Nečas.

Dále by měl podle předsedy vlády platit princip, že ten kdo bude bez práce déle než dva měsíce, tak aby dostal dávky v plné výši, bude muset vykonávat veřejnou službu. "Jsem přesvědčený, že každý slušný člověk v této zemi ví, že sociální dávka, je dávka, která nevznikla jako mana nebeská. Že je to dávka, na kterou se složili jeho spoluobčané z daní. Princip veřejné služby je podle mě naprosto v pořádku a nic protiústavního na něm není. Každá práce je důstojná a pořád je co dělat," řekl v Novém Boru premiér.

Klíčovým receptem je podle premiéra Petra Nečase intenzivní a dlouhodobá práce v problémových lokalitách. "Pomohou tedy i opatření jako zavedení centrálního registru přestupků, kontroly podmínek v ubytovnách, které by vyloučily uměle sestěhované lidi," dodal ministerský předseda.

Zdroj: www.vlada.cz

 

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz